ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θεοχάρους: Παρανομεί η κυβέρνηση με την επιστολή προς Νίκολσον

Η κ. Θεοχάρους ανέφερε πως σοβαρές κυβερνήσεις δεν προσπαθούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παρανομεί η κυβέρνηση με την επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών (ΟΚΥπΥ ) Ντέιβιντ Νίκολσον, δήλωσε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «ερμηνεύει ακόμη και νομοθεσίες κατά το δοκούν, προκειμένου να προχωρήσει με τους σχεδιασμούς της και αδιαφορεί για τις όποιες συνέπειες μπορεί να υπάρξουν αναφορικά με τις αποφάσεις που έλαβε ο ΟΚΥπΥ μέχρι στιγμής ή που προτίθεται να λάβει υπό τον κ. Νίκολσον εάν ο διορισμός του 'πέσει' στη δικαιοσύνη σε κατοπινό στάδιο».

Η κ. Θεοχάρους ανέφερε πως «σοβαρές κυβερνήσεις δεν προσπαθούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα. Καταπολεμούν αυτά τα φαινόμενα στη δημόσια ζωή, δεν τα επιβάλλουν. Τα μηνύματα που λαμβάνει η κοινωνία για αυτή την υπόθεση πολλαπλασιάζουν την απαξίωση των πολιτών και την πολιτική και τα κοινά», επεσήμανε.

Σημείωσε πως «οι κυβερνητικοί χειρισμοί γύρω από το ασυμβίβαστο που εντόπισε η Ελεγκτική Υπηρεσία στον διορισμό του Ντέιβιντ Νίκολσον στη θέση του Προέδρου του ΟΚΥπΥ και ειδικότερα τα όσα ανέφερε στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου ο Υπουργός Υγείας για το θέμα αυτό αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση αγνόησε και περιφρόνησε εντελώς την Ελεγκτική Υπηρεσία».

«Όταν ο Γενικός Ελεγκτής προ ολίγων εβδομάδων με κατ’ επείγουσα επιστολή του στο Προεδρικό ζητούσε από το Υπουργικό Συμβούλιο να αναθεωρήσει τον διορισμό και να επανεξετάσει κατά πόσον υπάρχει ασυμβίβαστο στον διορισμό Νίκολσον η ενέργεια της κυβέρνησης ήταν να καλύψει το ασυμβίβαστο, ζητώντας από τον κ. Νίκολσον να δηλώσει υπευθύνως πως κανένας οργανισμός ή εταιρεία στις οποίες δραστηριοποιείται τόσον αυτός, όσο και η σύζυγός του, δεν θα μπορούν να συμβληθούν με τον ΟΚΥπΥ για την όποια δραστηριότητά του», ανέφερε η κ. Θεοχάρους.

Είπε πως η κυβέρνηση αγνόησε αντίστοιχη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος ξεκάθαρα δήλωσε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο.

Κατέληξε εκφράζοντας την ελπίδα «οι πολίτες να κατανοούν ποίοι πραγματικά αναδεικνύουν τα ζητήματα στα οποία νοσεί αυτό το κράτος».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση