ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος για Γιαννάκη: Μονιμοποιήθηκε επί Τάσσου - Δεν καλύπτουμε κανέναν

Όλα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για την υπόθεση πλαστογραφίας που διερευνά η Αστυνομία για τον Επίτροπο Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη ο οποίος φέρεται να πλαστογράφησε το απολυτήριο Λυκείου και παρουσίασε ψεύτικο πτυχίο για να μπει σε Α8 κλίμακα στον Οργανισμό Νεολαίας το 1996 κλήθηκε να απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ο Πρόεδρος απάντησε σχετικά ότι πανω από όλα σέβεται το Σύνταγμα και από την ώρα που βρίσκεται υπό διερεύνηση μια υπόθεση «ούτε και είναι δυνατόν να είναι αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης μια περίπτωση που ενδεχόμενα να ενέχει την εμπλοκή προσώπου σε ποινικά αδικήματα».

«Δέχθηκα άμεσα την παραίτηση του συγκεκριμένου Επιτρόπου Εθελοντισμού ενώ θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι κατά τον διορισμό το διορίζον όργανο έχει την ευθύνη ελέγχου των διοριζομένων. Δεν ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ούτε επί των ημερών μου έχει τύχει διορισμού ο κ. Γιαννάκη. Ο διορισμός έγινε αρχικά ως συνεργάτης το 1996 και αργότερα μονιμοποιήθηκε επί διακυβέρνησης Τάσου Παπαδόπουλου σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ. Συνεπώς αντί να προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε προεκλογικά μια περίπτωση που ενδέχεται εφόσον ερευνάται να εμπλέκεται σε ποινικά αδικήματα δεν θεωρώ ότι η ανθρωποφαγία προσφέρει πόντους εκλογικούς. Οποιοσδήποτε αδικοπραγήσας η οδός μία είναι, τα δικαστήρια», τόνισε ο Πρόεδρος προσθέτοντας ότι «εμείς δεν καλύπτουμε κανέναν». 

Αυτό καταδεικνύεται, πρόσθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης από τις διώξεις όσων καταχράστηκαν το επενδυτικό πρόγραμμα αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση της για το κράτος δικαίου όπου διαπιστώνεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας 37 πρόσωπα ανεξάρτητα θέσεως ή κομματικής προέλευσης οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου.

«Την ίδια ώρα σωρεία νομοσχεδίων είναι κατατεθειμένα στη Βουλή για πάταξη της διαφθοράς εδώ και χρόνια. Αν εννοούν αυτά που ισχυρίζονται όσοι εμφανίζονται Ηρακλείς για την πάταξη της διαφθοράς μία είναι η οδός: να ψηφίσουν επιτέλους τα νομοσχέδια που θα φέρουν την διαφάνεια σε όλα τα δημόσια αξιώματα είτε της Βουλής είτε της εκτελεστικής εξουσίας είτε των όποιων άλλων θεσμών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση