ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τη σημασία του περιβάλλοντος στην οικοδόμηση ειρήνης υπογράμμισε η Σπέχαρ

Η κ. Σπέχαρ ανέφερε ακόμη πως οι περιβαλλοντικές προκλήσεις είναι ένα μη πολιτικής φύσεως, οριζόντιο θέμα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το περιβάλλον είναι σχετικό με τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην Κύπρο, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, σημειώνοντας πως η έννοια της "περιβαλλοντικής οικοδόμησης ειρήνης" είναι κάτι που θεωρεί σημαντικό και ένας από τους τομείς προτεραιότητας για αυτήν, προκειμένου να προχωρήσει η δουλειά που γίνεται σε διακοινοτικό επίπεδο.

Η κ. Σπέχαρ ανέφερε ακόμη πως οι περιβαλλοντικές προκλήσεις είναι ένα μη πολιτικής φύσεως, οριζόντιο θέμα που δεν γνωρίζει σύνορα και αφορά όλους εξίσου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο διοργάνωσε στις 12 Ιουνίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, διάφορες δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν 100 και πλέον άτομα - ειρηνευτές και άλλα μέλη του προσωπικού της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ακολούθησε ενημέρωση στα γραφεία της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία συμμετείχαν η κ. Σπέχαρ, άλλοι αξιωματούχοι και μέλη του προσωπικού της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή της η κ. Σπέχαρ υπογράμμισε τις συνεχείς προσπάθειες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ να συμμορφωθεί με τις περιβαλλοντικές πολιτικές και στρατηγικές διαχείρισης των ΗΕ και επεσήμανε πως η αποστολή παραμένει βαθιά δεσμευμένη σε αυτό τον σκοπό.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην έμφαση που δίδει η Αποστολή στη μείωση της επίδρασης των επιχειρήσεών της στο περιβάλλον, προάγοντας την ενημέρωση για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και βρίσκοντας τρόπους συνεργασίας με τις τοπικές κοινότητες σε σχέση με περιβαλλοντικές δραστηριότητες και έργα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής Υποστήριξης της Αποστολής Joel Coen μίλησε για το φετινό θέμα της Ημέρας, δηλαδή την καταπολέμηση της ρύπανσης του αέρα, και αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ προς αυτή την κατεύθυνση, όπως την απόκτηση "καθαρών" γεννητριών, υβριδικών οχημάτων και τη χρήση ποδηλάτων από μέλη της δύναμης.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση για τη ρύπανση του αέρα στην Κύπρο και καινοτόμων προσεγγίσεων για έλεγχό της από τον Θεόδωρο Χριστούδια του Cyprus Institute.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση