ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:48
 

Τη στήριξη των Ευρωπαίων για διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ζήτησε ο ΥΠΕΣ

Παράλληλα αναφέρθηκε στις υπέρμετρες μεταναστευτικές πιέσεις που καταγράφονται στην Κύπρο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στις υπέρμετρες μεταναστευτικές πιέσεις που καταγράφονται στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, καλώντας τους Ευρωπαίους εταίρους όπως στηρίξουν έμπρακτα τις προσπάθειες της Δημοκρατίας για διαχείριση των ροών.

Ο κ. Πετρίδης μιλούσε από το βήμα της έκτακτης συνάντησης Υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών στο Παρίσι με στόχο την εξεύρεση συμφωνίας για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο που προκύπτουν από επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, η συνάντηση συγκλήθηκε σε συνέχεια της άτυπης Συνόδου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Ιουλίου στο Ελσίνκι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Υπουργοί συμφώνησαν επί της ανάγκης θεσμοθέτησης διαδικασίας κατανομής των ατόμων που διασώζονται στη Μεσόγειο, ενώ συναίνεση υπήρξε ως προς τη σημασία εφαρμογής μέτρων εκκένωσης των κρατητηρίων στη Λιβύη μέσω εθελοντικών προγραμμάτων.

Στην παρέμβασή του, ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε εκ νέου τις υπέρμετρες μεταναστευτικές πιέσεις που καταγράφονται στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια, καλώντας τους Ευρωπαίους εταίρους όπως στηρίξουν έμπρακτα τις προσπάθειες της Δημοκρατίας για διαχείριση των ροών.

Επισημαίνοντας το μέγεθος και τη φύση των αφίξεων, ο κ. Πετρίδης επανέλαβε την ανάγκη λήψης μέτρων σε μήκος όλης της Μεσογείου, με έμφαση στην Ανατολική οδό, όπου καταγράφονται οι ψηλότερες ροές, με επιτακτική προτεραιότητα την εφαρμογή προγράμματος ανακατανομής, στο πλαίσιο των προσπαθειών για ισομερή κατανομή βαρών ως έκφραση αλληλεγγύης, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X