ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Tην Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας βλέπει στο Παρίσι ο Κασουλίδης

Θα ανταλλάξουν απόψεις ευρείας θεματολογίας

ΚΥΠΕ

Με την Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά συναντάται σήμερα στο Παρίσι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Γαλλία.

Με την Γαλλίδα Υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Κασουλίδης θα ανταλλάξει απόψεις επί ευρείας θεματολογίας, με έμφαση σε διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, και με την οποία θα υπογράψει διμερή συμφωνία που αφορά στην εκκένωση Γάλλων υπηκόων από περιοχές κρίσεων που γειτνιάζουν με την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε αξιολόγηση των διμερών σχέσεων και συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας και στην εξέταση πρακτικών τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως η εκπαίδευση, το εμπόριο, η ενέργεια, η ασφάλεια και η άμυνα.

Ο κ. Κασουλίδης θα ενημερώσει την κ. Κολονά για τον τρόπο με τον οποίο η πλευρά μας αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις και για την κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής και των επιπλοκών που έχει προκαλέσει στον επισιτιστικό τομέα και στο ζήτημα της ενεργειακής τροφοδότησης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν επίσης και οι εξελίξεις σε Συρία, Λίβανο και Λιβύη.

Με το πέρας της συνάντησης, οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου – Γαλλίας θα υπογράψουν διμερή συμφωνία που αφορά στην εκκένωση Γάλλων υπηκόων από περιοχές κρίσεων που γειτνιάζουν με την Κύπρο.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Παρίσι, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με την Υφυπουργό Ευρώπης, Laurence Boone.

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση