ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τις προτεραιότητες του Υπ. Δικαιοσύνης ανέπτυξε στη Γιόχανσον η Στέφη Δράκου

H συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα

ΚΥΠΕ

Την ψήφιση των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, και του νομικού πλαισίου κατά της διαφθοράς, ανέδειξε ως προτεραιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης η αρμόδια Υπουργός, Στέφη Δράκου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, από την πλευρά της η Ευρωπαία Επίτροπος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που αφορούν στην αστυνομική συνεργασία, στο ρόλο της EUROPOL, στα συστήματα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ κρατών μελών για θέματα αστυνομικής και δικαστικής φύσεως, καθώς και στα θέματα που αφορούν φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρεται, «στη συνάντηση η Υπουργός παρουσίασε τους στόχους και το όραμα του Υπουργείου και ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι η ψήφιση των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, και του νομικού πλαισίου κατά της διαφθοράς».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν στην εμπορία προσώπων, στο κυβερνο-έγκλημα, στη βία κατά των γυναικών και στη δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα και η Επίτροπος ευχαρίστησε την Υπουργό Δικαιοσύνης για την ενημέρωση και τις ενέργειες που προωθούνται και ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου.

Η κ. Δράκου από πλευράς της ευχαρίστησε την Επίτροπο για τη στήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των κρατών μελών με τους θεσμούς της ΕΕ, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση