ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την όποια διευρυμένη συνεργασία

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο του κόμματος και τον Υπουργό Άμυνας

ΚΥΠΕ

Σε μια περίοδο «όπου διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο μια κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι έτσι ώστε η αμυντική μας θωράκιση να βρίσκεται σε επίπεδα, έτσι ώστε αυτή να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, αποτρεπτικό στοιχείο σε αυτή την επιθετικότητα», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σε σημερινές του δηλώσεις μετά το πέρας εθιμοτυπικής συνάντησης με τον Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη.

Ο Υπουργός Άμυνας, από την πλευρά του είπε ότι «θεωρούμε ότι η Άμυνα μένει μακριά από οποιεσδήποτε μικροπολιτικές σκοπιμότητες» και πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε ανοικτοί με όλες τις φίλες χώρες, να δώσουμε συνεργασίες και να πάμε μπροστά».

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «εμείς ως ΔΗΚΟ πάντα θέταμε τα θέματα που αφορούν την Άμυνα μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε γιατί πιστεύουμε ακριβώς ότι ο τομέας της Άμυνας δεν είναι ένας τομέας που πρέπει να προσεγγίζεται μέσα από ένα κομματικό φακό αλλά πρέπει να εξυπηρετεί το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ συνεχάρη τον Υπουργό Άμυνας για την ανάληψη, όπως είπε, ενός πάρα πολύ σημαντικού έργου σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο .

«Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί σήμερα μας έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις για το πως μπορούμε να αναβαθμίσουμε την αμυντική θωράκιση του τόπου, πώς μπορούμε να εκσυγχρονίσουμε την Εθνική Φρουρά, να προωθήσουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα . Είχα την ευκαιρία να του μεταφέρω την πάγια θέση του ΔΗΚΟ για την ανάγκη αναβάθμισης όχι μόνο των υποδομών της Εθνικής Φρουράς αλλά και των συνολικών δαπανών, που δαπανώνται για την Εθνική Φρουρά. Πιστεύουμε ότι αυτές οι δαπάνες θα πρέπει να αυξηθούν αν θα μπορούμε να έχουμε την άμυνα που χρειάζεται αυτή την στιγμή η Κύπρος. Κατανοούμε φυσικά ότι αυτή θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τα δημοσιονομικά όμως ειλικρινά πιστεύουμε πως πρέπει να μπει κάτω ένας μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την αναβάθμιση των αμυντικών δαπανών της χώρας μας», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, στις δικές του δηλώσεις είπε ότι είχε μια πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για τα θέματα της Άμυνας.

«Θεωρούμε ότι η Άμυνα μένει μακριά από οποιεσδήποτε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι. Προς τούτο έχουμε ανταλλάξει κάποιες πρώτες απόψεις . Θα είμαστε σε επαφή και θεωρούμε ότι ο στόχος είναι κοινός. Μαζί για να προχωρήσουμε για την αμυντική θωράκιση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της χώρας μας. Να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά για αυτή την ανταλλαγή απόψεων», ανέφερε.

Σε ερώτηση ότι διευρύνονται οι συνεργασίες στην Μεσόγειο, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι «εμείς είμαστε ανοικτοί με όλες τις φίλες χώρες, να δώσουμε συνεργασίες και να πάμε μπροστά».

«Δεν εξ υπακούει σε καμία περίπτωση διαφοροποίηση των πλάνων με τις υφιστάμενες συνεργασίες. Αυτό το έχουμε θέσει από την αρχή και είμαστε ξεκάθαροι», σημείωσε.

Σε παρέμβαση του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι «φυσικά και χαιρετίζουμε την όποια διευρυμένη συνεργασία μπορεί να υπάρξει αυτή την περίοδο με σημαντικούς περιφερειακούς παίκτες όπως είναι οι ΗΠΑ για την εκπαίδευση των στελεχών της Εθνικής Φρουράς».

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό ως ΔΗΚΟ είχαμε τονίσει πως αυτές οι συνεργασίες προσφέρονται προς αξιοποίηση αυτή την περίοδο για να υπερασπιστούμε όχι μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά για να προωθηθεί η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Επομένως τέτοιες εξελίξεις σίγουρα είναι θετικές για τον τόπο μας», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΚΟ  |  Τουρκία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση