ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Κυπριακό κύριο θέμα συζήτησης στις επαφές του ΓΓ του ΑΚΕΛ στη Γαλλία

Το πρωί είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Υπουργείου Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων Jean Claude Tribolet

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ξεκίνησε σήμερα τις επαφές του στη Γαλλία, με κύριο θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, το πρωί είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Υπουργείου Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων Jean Claude Tribolet με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τόνισαν τη σημασία που έχει η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μετά τις εκλογές στην Τουρκιά.

Συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να συζητηθεί η λύση δυο κρατών και ότι οι εγγυήσεις δεν μπορούν να συνεχίσουν μετά τη λύση. Τονίστηκε επίσης ότι η λύση πρέπει να εγγυάται την απαλλαγή της Κύπρου από την κατοχή και να αποκλείει τη δυνατότητα παρέμβασης του οποιουδήποτε στα εσωτερικά της.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των υδρογονανθράκων, σχετικά με το οποίο ο ΓΓ τόνισε ότι με τις συγκλίσεις Χριστόφια- Ταλάτ το θέμα είναι ήδη ρυθμισμένο και θα επιλυθεί οριστικά με τη λύση του Κυπριακού. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ υπέδειξε επίσης ότι η ενέργεια δεν πρέπει να αποτελεί πηγή πρόκλησης εντάσεων στην περιοχή.

Στη συνάντηση εκφράστηκε η κοινή θέση ότι είναι ότι μετά τις εκλογές στην Τουρκία πρέπει να επαναρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και ότι μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξει αφοσίωση και δέσμευση στην προετοιμασία του εδάφους προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Άντρος Κυπριανού συναντήθηκε και με τον Αλέξις Λάμεκ, Διευθυντή της διεύθυνσης Ηνωμένων Εθνών, Διεθνών Οργανισμών, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Γαλλοφωνίας του Υπουργείου για Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα. Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον κ. Λαμέκ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ. Λαμεκ εξέφρασε τη στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, τονίζοντας ότι οι θέσεις της χώρας του για τα αυτά τα θέματα συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με τις θέσεις του ΑΚΕΛ. Εξέφρασε την άποψη ότι επιβάλλεται μετά τις τουρκικές εκλογές η επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό, αναφέρται στην ανακοίνωση.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ είχε επίσης συνάντηση με την Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας- Κύπρου στο Γαλλικό Κοινοβούλιο κ. El Hairy. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανταλλάχθηκαν απόψεις για το Κυπριακό αλλά και για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, κοινωνικής πολιτικής και νεολαίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι επαφές του Γενικού Γραμματέα στο Παρίσι θα συνεχιστούν αύριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X