ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το χρονικό ενός απειλητικού email

Οι προεκτάσεις και οι παρερμηνείες πίσω από την φάρσα στα σχολεία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αναβρασμός παγκυπρίως προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής μετά και την αποστολή email απειλητικού περιεχομένου σε δεκάδες σχολεία της Κύπρου. Με δεδομένη την αβεβαιότητα για το πόσο ήταν φάρσα ή υπαρκτή απειλή, οι Αρχές κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας έκανε λόγο για χαμηλής επικινδυνότητας περιστατικά που όπως όλα δείχνουν πρόκειται για φάρσα. Είχε ζητήσει ωστόσο η αστυνομία βοήθεια τόσο από την Europol όσο και από την Interpol, ούτως ώστε να εξακριβωθεί ο αποστολέας.

Η «Κ» επικοινώνησε με ειδικό σε θέματα κυβερνοασφάλειας ο οποίος εκτίμησε πως πρόκειται για φάρσα και πως αν υπήρχε ένα φίλτρο ανεπιθύμητων μηνυμάτων, το συγκεκριμένο email, ίσως να μην κατέληγε στα εισερχόμενα.

Από πλευράς αρμόδιου Υπουργείου κάνουν λόγο για σωστούς χειρισμούς, προς την κατεύθυνση αυτή, δόθηκαν σχετικές οδηγίες προς τις Διευθύνσεις των σχολείων, ενώ συγκλήθηκε και σύσκεψη με την Αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας, «η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ συγκάλεσε στο Γραφείο της νέα σύσκεψη, με σκοπό την ενημέρωση των οργανωμένων γονέων και των εκπαιδευτικών οργανώσεων για τις ενέργειες που έγιναν και τις νεότερες εξελίξεις επί του θέματος. Κατά τη σύσκεψη, εκφράστηκε η απόλυτη ικανοποίηση όλων για την ομαλή κατάληξη του δύσκολου και πολύπλοκου αυτού ζητήματος, καθώς και για τους σωστούς χειρισμούς που έγιναν από την Αστυνομία Κύπρου, το ΥΠΑΝ, τα σχολεία και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς».

Πάντως από την αναστάτωση που προκλήθηκε δεν αποφεύχθηκαν και προεκτάσεις και σοβαρές κινδυνολογίες. Ενδεικτικό παράδειγμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ Μάριος Πελεκάνος ο οποίος προτού ολοκληρωθούν οι έρευνες μίλησε για υπαρκτή απειλή και συνέδεσε την φάρσα στα σχολεία με τον ακραιοισλαμισμό. Η ανάρτησή του προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, ψέγοντάς τον για διασπορά ρητορικής μίσους και ξενοφοβία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ