ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τζο Λόου: Το Υπουργικό του αφαίρεσε την κυπριακή υπηκοότητα

Η αρμόδια Επιτροπή έκρινε πως συντρέχουν λόγοι για αφαίρεση της υπηκοότητας του με αποτέλεσμα να απορρίψει την ένσταση του Μαλαισιανού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την επικύρωση της απόφασης της Ανεξάρτητης Επιτροπής Εξέτασης Αποστέρησης Υπηκοότητας για αφαίρεση της κυπριακής υπηκοότητας του Τζο Λόου, προχώρησε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για αποστέρηση της κυπριακής υπηκοότητας του Μαλαισιανού λήφθηκε στις 18/05/2013, ωστόσο Τζο Λόου προχώρησε σε ένσταση στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Εξέτασης Αποστέρησης Υπηκοότητας. Η αρμόδια Επιτροπή έκρινε πως συντρέχουν λόγοι για αφαίρεση της υπηκοότητας του με αποτέλεσμα να απορρίψει την ένσταση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Λόου, ο οποίος καταζητείται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης για υπεξαίρεση 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας 1MDB, αγόρασε στην περιοχή Λιμνάρα στην Αγία Νάπα έπαυλη έναντι του ποσού των €5 εκατ. και έκανε εισφορά €310.000 στην Αρχιεπισκοπή, μετά την έκδοση του «χρυσού» διαβατηρίου του, χρήματα, τα οποία ανήκουν στον λαό της Μαλαισίας και είναι σε διαδικασία για να επιστραφούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση