ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τόσοι αποφυλακίζονται με Προεδρική χάρη - Ποιοι εξαιρούνται

Για πόσους κατάδικους θα μειωθεί η ποινή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την λίστα με τις Προεδρικές χάρες σε κατάδικους υπέγραψε το πρωί της Τρίτης (21/03) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αποφυλακίζονται 123 κατάδικοι 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφυλακίζονται 123 κατάδικοι μέχρι το τέλος του Μαρτίου ενώ θα μειωθεί η ποινή σε 321. Σημειώνεται ότι εξαιρούνται οι κατάδικοι που εκτίουν ποινή φυλάκισης δια βίου, καταδικάστηκαν για φόνο, απόπειρα φόνου, ανθρωποκτονία, εμπορία ναρκωτικών, σεξουαλικά αδικήματα, συναφή αδικήματα λαθρεμπορίου μεταναστών, αδικήματα εμπορίας, αρπαγής, παράνομης κατακράτησης ανηλίκων, αδικήματα διαφθοράς, αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, όσων εκκρεμεί Έφεση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και όσων έτυχαν ήδη προηγουμένως, για το ίδιο αδίκημα, του ευεργετήματος της μείωσης της ποινής. 

Η λίστα ετοιμάστηκε από Κεντρικές Φυλακές και Γενική Εισαγγελία 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σε δηλώσεις του στην εκπομπή του OMEGA «Ενημέρωση Τώρα», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, είπε ότι η ονομαστική λίστα ετοιμάστηκε από τις Κεντρικές Φυλακές σε συνεργασία με την Γενική Εισαγγελία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη βάση των κριτηρίων της κείμενης νομοθεσίας και μόλις ο Πρόεδρος παρέλαβε τη λίστα υπέγραψε την απονομή χάρης. Σε σχέση με τα κριτήρια ο κ. Λετυμπιώτης ξεκαθάρισε πως πρόκειται για τα ίδια που ίσχυσαν και σε προηγούμενες περιπτώσεις, ωστόσο υπήρξε η αρωγή της Νομικής Υπηρεσίας και ενδελεχής μελέτη για το ποιοι θα έχουν την Προεδρική χάρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση