ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Διορίζει Επίτροπο για θέματα Αποδήμων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε δείπνο της κυπριακής ομογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την απόφαση του για διορισμό Επιτρόπου αποκλειστικά για θέματα Αποδήμων ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου, στο οίκημα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας, στο Λονδίνο.

Πριν από το δείπνο της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με ομογενείς συγγενείς αγνοουμένων τους οποίους ενημέρωσε για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες, με στόχο τη διακρίβωση της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων.

Είχε, επίσης, κατ’ ιδίαν συνάντηση με την ηγεσία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι πάντα με αισθήματα ιδιαίτερης συγκίνησης και χαράς που βρίσκομαι και πάλι εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Λονδίνο. Κάθε επίσκεψη μου εδώ φέρνει ξανά στο μνήμη πάρα πολλές εμπειρίες και πρόσωπα.

Είναι εδώ που, πριν αρκετά χρόνια, περίπου 21, έκανα τα πρώτα μου βήματα ως διπλωμάτης. Η Ύπατη Αρμοστεία μας στο Λονδίνο ήταν το πρώτο μου διπλωματικό πόστο και είχα τη μεγάλη τιμή και ευλογία να υπηρετήσω ως ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήταν τιμή, ευλογία, αλλά και μεγάλο προνόμιο να μου ανατεθεί αυτή η θέση, γιατί ανάμεσα σε πολλά άλλα μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω τα μέλη της Κυπριακής Παροικίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μέσω της ιδιότητας του Γενικού Πρόξενου συμμετείχα μαζί σας σε πολλΈς εκδηλώσεις. Περάσαμε μαζί χαρούμενες στιγμές, θλιβερές στιγμές, μοιραστήκαμε προσωπικές χαρές και λύπες, και είχα το προνόμιο και την ικανοποίηση, να βοηθήσω και να στηρίξω, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου στο να αντιμετωπιστούν προβλήματα που είχατε.

 Πάνω από όλα, όμως, από την πρώτη γνωριμία με τα μέλη της Κυπριακής Παροικίας, γνώρισα και έζησα τη μεγάλη και ανιδιοτελή αγάπη και την έγνοια όλων σας για την πατρίδα μας, για την Κύπρο μας και το ενδιαφέρον σας για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας.

 Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, αλλά ποτέ δεν έπαψα να έχω επαφή μαζί σας και να σας επισκέπτομαι ξανά και ξανά είτε ως φίλος είτε μέσω από τις ιδιότητές μου ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και επακολούθως ως Υπουργός Εξωτερικών. Γνώρισα πολλά αξιόλογα μέλη και στελέχη της Παροικίας μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια. Και χαίρομαι που βλέπω αρκετούς νεαρούς ανάμεσα μας που είναι και το μέλλον της παροικίας μας και η παρουσία τους εδώ δείχνει και το μέλλον που έχει και η παροικία μας στη Βρετανία.

Κάποιοι από αυτοί που γνώρισα και εργαστήκαμε μαζί δεν είναι πλέον στη ζωή και κάποιοι είναι ακόμα και σήμερα σε αυτό το δωμάτιο, είναι οι παλαίμαχοι, η ραχοκόκκαλά της παροικίας. Τόσα πολλά άτομα τα οποία όμως μοιράζονται τον διπλό πόνο της ξενιτιάς και της απόστασης από την αγαπημένη τους Κύπρο, αλλά και, παράλληλα,  των τραγικών αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής, και της συνεχιζόμενης κατοχής.

 Θέλω να τονίσω όμως, ότι στα τόσα χρόνια, τα μέλη της κυπριακής παροικίας του Ηνωμένου Βασιλείου, μοιράζονται έντονα ακόμα κάτι πιο σημαντικό, που είναι και η ασπίδα όλων εμάς που συμμετέχουμε προσωρινά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην πατρίδα μας. Μοιράζονται και αγωνίζονται ουσιαστικά, έχουν το άσβεστο σθένος για επιστροφή στην κατεχόμενη μας πατρίδα, το πείσμα να μην επιτρέψουμε να νομιμοποιηθούν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής. Έχουν την άσβεστη φλόγα της ελπίδας πως η κατεχόμενη πατρίδα μας θα είναι ξανά πάλι ελεύθερη και επανενωμένη.

Στέκομαι απόψε μαζί σας για πρώτη φορά ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, και θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας πω εκ μέρους της κυπριακής Πολιτείας πόσο περήφανοι είμαστε για όλους εσάς, για το έργο που επιτελείται διαχρονικά και την προσπάθεια που προσφέρετε για την πατρίδα μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως αυτό το πείσμα και το σθένος της Παροικίας δίνει σε όλους μας τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα έως την τελική δικαίωση, την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας.

 Νιώθω την ανάγκη, πολύ περισσότερο ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να το αναφέρω. Το έζησα από την πρώτη στιγμή που είμαι μαζί σας, μπορεί να προέρχεστε από διαφορετικά κόμματα, να έχετε διαφορετικές ιδεολογίες, αλλά στο τέλος της ημέρας, και το αποδεικνύεται μέσα από τις πράξεις σας, το κόμμα σας είναι η Κύπρος, είναι η πατρίδα μας και ελπίζω πραγματικά και κάποιοι στην Κύπρο να μάθουν, να μάθουμε όλοι να λειτουργούμε στη βάση της δικής σας συμπεριφοράς.

Ύψιστη προτεραιότητα της δικής μου διακυβέρνησής, αποτελεί το σπάσιμο του αδιεξόδου και η επανέναρξη των συνομιλιών για επιλυση του Κυπριακού, η ανάγκη να επανενώσουμε τον τόπο μας στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, το κοινοτικό κεκτημένο. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος της ΕΕ και θα συνεχίσει να είναι και μετά από την επίλυση του Κυπριακού.

Εργαζόμαστε για μια λύση που θα καθιστά την Κύπρο ένα φυσιολογικό και λειτουργικό κράτος, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς τις όποιες αναχρονιστικές εγγυήσεις και χωρίς κατοχικά στρατεύματα. Που να επιτρέπει στο Κράτος και σε όλους τους νόμιμους πολίτες του, να ζουν σε συνθήκες ευημερίας, ασφάλειας, αμοιβαίου σεβασμού και εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους.

Για μένα η προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, η προσπάθεια για λύση αποτελεί μονόδρομο. Η διαίρεση της Κύπρου ως αποτέλεσμα της εισβολής και κατοχής από την Τουρκία, είναι μια τεράστια ανωμαλία στην καρδιά της Ευρώπης και δεν μπορεί να αποτελεί σε καμιά απολύτως περίπτωση το μέλλον της πατρίδας μας.

 Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο σπάσιμο του αδιεξόδου, μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΕ, και πάντα εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών. Και είναι ακριβώς για αυτό τον λόγο που αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ξεκινήσα μια μεγάλη διπλωματική προσπάθεια, με στόχο το αμοιβαίο όφελος για όλους τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό μέσα από την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία που μπορεί να δώσει η λύση του Κυπριακού.

Ειδικότερα, στόχος μας είναι η διασύνδεση των ευρωτουρκικών σχέσεων με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση της συμφωνημένης μορφής λύσης με ένα περιεχόμενο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης συζήτησης στην ΕΕ και, προς επίτευξη τούτου εργαζόμαστε πολύ μεθοδικά και πολύ συγκεκριμένα, έχουμε ήδη επεξεργαστεί ένα σχετικό έγγραφο πολιτικής, με κομβικό σημείο τον διορισμό μιας πολιτικής προσωπικότητας από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα αναλάβει τα ηνία προς αυτή την κατεύθυνση. Και επιμένουμε προς την κατεύθυνση της ΕΕ διότι έχει την κατάλληλη εργαλειοθήκη, εκείνα τα κίνητρα για να μπορεί να μας οδηγήσει μέσα από μια αμοιβαία επωφελή διαδικασία σε θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

Εξελίξεις που θα μετατρέπουν τους Ευρωπαίους πολίτες της Κύπρου σε πολίτες πρώτης κατηγορίας και όχι δεύτερης, όπως είναι σήμερα, εφόσον τόσα χρόνια μετά εξακολουθούν να στερούνται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών τους ελευθεριών στην ίδια τους την πατρίδα, βιώνοντας καθημερινά τις τραγικές συνέπειες της τουρκικής κατοχής.

Βρίσκομαι στο Λονδίνο ερχόμενος από τη Γαλλία, όπου είχα μια πολύ εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση με τον Γάλλο Πρόεδρο για το συγκεκριμένο θέμα, ανάμεσα και σε άλλα θέματα, αλλά ειδικότερα για την ανάγκη ανάληψης από πλευράς ΕΕ ενός ενεργότερου ρόλου. Ενώ να σας ενημερώσω ότι εντός Μαΐου θα μεταβώ και στο Βερολίνο για να δούμε πώς μπορούμε να συντονίσουμε τις ενέργειες μας με στόχο το σπάσιμο του αδιεξόδου και την επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που έμειναν στον Κραν Μοντανά.

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις δυσκολίες, γνωρίζω τα προβλήματα, γνωρίζω την τουρκική προσέγγιση, την τουρκική θεώρηση σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού. Γνωρίζω, όμως, ότι και η πάροδος του χρόνου δημιουργεί νέα τετελεσμένα, δημιουργεί περισσότερες δυσκολίες και απομακρύνει ακόμη περισσότερο την προοπτική επανένωσης, κάτι το οποίο για μας δεν αποτελεί επιλογή. Η νομιμοποίηση της παρούσας κατάστασης πραγμάτων δεν μπορεί να είναι το μέλλον της πατρίδας μας.  

Ανέλαβα τη διακυβέρνηση του τόπου σε μια δύσκολη περίοδο, πριν δύο μήνες και κάποιες μέρες, και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις υψηλές, δικαιωματικά θα έλεγα, προσδοκίες της κοινωνίας.

Θα πορευτώ αυτά τα πέντε χρόνια, όπως ακριβώς έπραξα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, μαζί με τον κόσμο, μαζί με την κοινωνία, σε συνεχή διαβούλευση μαζί τους, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς ωραία λόγια, αλλά ούτε και διχαστικές προσεγγίσεις.

Το προεκλογικό μου πρόγραμμα είναι το κοινωνικό μου συμβόλαιο με τον κυπριακό λαό και βάσει αυτού θα πορευτώ.

Πέραν του Κυπριακού, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε και μια άλλη μεγάλη πρόκληση που έχουμε στην Κύπρο, μια πρόκληση που ξεπερνά τα σύνορα της πατρίδας μας και είναι αυτή της ακρίβειας ως αποτέλεσμα των πληθωριστικών τάσεων. Και πάλι, και σε αυτό το θέμα, μακριά από ανέξοδη παροχολογία και με την ανάγκη διατήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας – για μας αυτό είναι προτεραιότητα διότι αν δεν υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία δεν μπορείς να έχεις κοινωνική πολιτική – προχωρήσαμε σε συγκεκριμένες, σε στοχευμένες ενέργειες.

Μόλις χθες προχωρήσαμε στην εφαρμογή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά από βασικά αγαθά της καθημερινότητας για να βοηθήσουμε την κυπριακή οικογένεια. Προχωρήσαμε πριν λίγες μέρες στη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας, ένα ψηφιακό εργαλείο για την άμεση και καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών για τις τιμές στην αγορά επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια, τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών σε καθημερινή βάση και κατ΄επέκταση την άμεση πληροφόρηση όλων των νοικοκυριών για τις τιμές, παρατείναμε τα μέτρα για επιδότηση του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων, παρουσιάσαμε νέα σχέδια που αξιοποιούμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες διευρύνοντας την ίδια στιγμή τους δικαιούχους, ενώ μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής, μιας πολιτικής η οποία έχει στο επίκεντρο της τον Άνθρωπο, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, αλλά και το πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να λειτουργήσουμε ως εκτελεστική εξουσία, προς τα τραπεζικά ιδρύματα, τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων και διαχειριστριών εταιρειών πιστωτικών διευκολύνσεων της χώρας μας για την ανάγκη μείωσης των δανειστικών επιτοκίων και μείωσης των χρεώσεων και την αύξηση των καταθετικών επιτοκίων.

Και χαίρομαι που ήδη υπάρχει ανταπόκριση και ευελπιστώ ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν και άλλες σχετικές με το θέμα ανακοινώσεις, όπως θα υπάρξουν και από δικής μας πλευράς για αντιμετώπιση των προκλήσεων που προανέφερα, ειδικότερα για κάποιους των συμπατριωτών μας.

Είμαστε στην αρχή της διακυβέρνησης μας, επιστρέφω μετά από την προεκλογική μου παρουσία εδώ στην αδελφότητα λίγους μήνες νωρίτερα. Οι προκλήσεις, είτε αυτές αφορούν το εθνικό μας θέμα που γνωρίζω πόσο πολύ σας ενδιαφέρει είτε αφορούν τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης που πάλι σας ενδιαφέρουν και τα παρακολουθείτε, είναι πάρα πολλές.

Έχουμε, όμως, το πλάνο, έχουμε τον σχεδιασμό και βάσει αυτού εργαζόμαστε από την πρώτη μέρα, με βασικό μας στόχο να δικαιώσουμε την κυπριακή κοινωνία που ήταν αυτή που μας ανέδειξε στην εξουσία και σε αυτή, το ξεκαθαρίζω, έχουμε να λογοδοτήσουμε και να αποδείξουμε μέσα από τα έργα μας, μέσα από τον καθημερινό τρόπο που πολιτευόμαστε, ότι έπραξε το σωστό.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι σε αυτή την πορεία της διακυβέρνησης μας, η ομογένεια μας είναι πάρα πολύ ψηλά. Είπα και πριν ότι είχα την ευλογία να δουλέψω μαζί σας, είχα την ευλογία ως φοιτητής να γνωρίσω την παροικία και στις ΗΠΑ, είχα την ευλογία ως διπλωμάτης να γνωρίσω την παροικία μας στην Αθήνα, άρα γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει ομογένεια, τι σημαίνει σωστή αξιοποίηση της ομογένειας, ειδικότερα στην παρούσα φάση όπου βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο με τη νέα γενιά της παροικίας μας να λαμβάνει τα ηνία. Και είναι για αυτό τον λόγο που πρόθεση της Κυβέρνησης, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα, είναι ο διορισμός Επιτρόπου, ο οποίος θα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα τα θέματα των Αποδήμων μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Καραολής, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι «με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε, μαζί με την πρώτη κυρία και τη συνοδεία σας, κύριε Πρόεδρε, και σας ευχαριστούμε πολύ γιατί αποδεχθήκατε την πρόσκληση μας να συναντηθείτε και να ενημερώσετε την Ομοσπονδία και την ομογένεια, τόσο σύντομα μετά την εκλογή σας.  Σας συγχαίρουμε θερμά για την εκλογή σας ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον περασμένο Φεβρουάριο, και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε.

Η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία και η παροικία μας στηρίζουν τις ακούραστες προσπάθειες που καταβάλλετε για την επανέναρξη των συνομιλιών για δίκαιη λύση του Κυπριακού, με τον συνομιλητή σας Ερσίν Τατάρ. Βέβαια, αυτό θα εξαρτηθεί και από τις εκλογές που θα γίνουν αυτό το μήνα στην Τουρκία και στην Ελλάδα.

Σήμερα, βιώνουμε όλοι μια καθοριστική περίοδο για την παγκόσμια ειρήνη, με την παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και το θάνατο και τις καταστροφές που άφησε στο πέρασμα της. Καταδικάζουμε τη Ρωσική εισβολή και ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε στους ισχυρούς της γης, και ειδικά στη χώρα που ζούμε, την απάθεια με την οποία αντιμετώπισαν την τουρκική εισβολή, και  κατοχή της Κύπρου, τον Ιούλιο του '74.

Δύστυχος, η Κύπρος συνεχίζει να αντιμετωπίζει την τουρκική αδιαλλαξία. Αυξάνονται οι διαφημίσεις για προβολή του ψευδοκράτους; αυξάνονται οι απειλές για άνοιγμα ξενοδοχείων στη περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού; και αυξάνονται οι προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας και του κ Τατάρ, για τη δημιουργία δύο κρατών.

Εδώ στην Αγγλία απαντούμε στην παραπληροφόρηση και διαψεύδουμε την τουρκική προπαγάνδα. Πέρσι, το Advertising Standards Agency, έλαβε τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό παραπόνων για τις διαφημίσεις του ψευδοκράτους στη Βρετανία, μετά από εκστρατεία της Ομοσπονδίας. Τα τελευταία χρόνια κάθε Ιούλιο, η ηλεκτρονική εκστρατεία μας, για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και ελευθερία της Κύπρου, (email campaign Turkey – Hands Off Cyprus) βρίσκει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους συμπατριώτες μας στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ, την Σκωτία, την Ουαλία, και όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε την ομογένεια, και τους πολλούς βρετανούς φίλους μας, που μας βοήθησαν πέρσι να επικοινωνήσουμε με 472 βουλευτές (73% βουλευτών), οι οποίοι έλαβαν emails από τους ψηφοφόρους τους για την Κύπρο.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, πιστεύουμε ότι χρειάζεται συναίσθηση της μεγάλης ιστορικής ευθύνης όλων μας. Χρειάζεται ενότητα και εθνική ομοψυχία. Παρά τις τουρκικές απειλές και προκλήσεις, τη συνεχή τουρκική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση, εμείς, με τη συνεργασία του Υπάτου Αρμοστή, του Πρέσβη της Ελλάδας, και του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων συνεχίζουμε ενωμένοι τους αγώνες μας για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής. Η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία και η ομογένεια της Βρετανίας, εκφράζουν τη συμπαράστασή και υποστήριξη μας, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, σε αυτό τον αγώνα. Τα αγαθά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ειρηνικό αύριο, η πρόοδος και η ευημερία ανήκουν σε όλους τουs κατοίκους του νησιού μας,  Ελληνοκυπρίους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους».

Ο κ. Καραολής τόνισε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει υπηρετήσει την Κύπρο από πολλές διακεκριμένες θέσεις, σημειώνοντας ότι η αμέριστη αφοσίωση του στην Κύπρο και στην ευημερία των πολιτών της αποτελεί έμπνευση, ενώ η καθοδήγηση του ήταν εξαιρετικά σημαντική στη διαμόρφωση της κυπριακής εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Καραολής αναφέρθηκε, επίσης, στην παρουσία εκπροσώπων της ΝΕΠΟΜΑΚ στο δείπνο, σημειώνοντας την αγάπη της νέας γενιάς των αποδήμων για την Κύπρο, και διαβεβαιώνοντας ότι για όσο συνεχίζεται η τουρκική κατοχή της πατρίδας και οι μελλοντικές γενεές θα διατηρούν με τον δικό τους αγώνα το Κυπριακό στην πολιτική ατζέντα του Ηνωμενου Βασιλείου.

Διαβεβαίωσε, εξάλλου, για την αποφασιστικότητα της κυπριακής ομογένειας να στηρίξει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Τέλος, ο κ. Καραολής υπογράμμισε ότι το κόμμα της ομογένειας είναι ένα και δεν είναι άλλο από την Κύπρο.

Στο δείπνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε η σύζυγος του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, ενώ παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτας, ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στη Βρετανία κ. Ανδρέας Κακουρής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Μαριλένα Ραουνά, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βρετανία, στελέχη της ομογένειας και μεγάλος αριθμός ομογενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ο θεσμός των Επιτρόπων είναι καταχρεωμένος όπως και των του άγονου των Υφυπουργείων.
Γέμουν, παραδοσιακό κομματικό σε έξαρση, βόλεμα.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση