ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χρίστου: Το ΕΛΑΜ δεν προβλέπει την όποια εξέλιξη στο Κυπριακό

Το κόμμα κατέθεσε γραπτώς εισηγήσεις για μέτρα αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων και χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους

ΚΥΠΕ

Το ΕΛΑΜ δεν προβλέπει την όποια εξέλιξη στο Κυπριακό καθώς δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος του Χρίστος Χρίστου μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου την Τετάρτη προσθέτοντας ότι το ΕΛΑΜ κατέθεσε γραπτώς εισηγήσεις για μέτρα αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων και χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους.

Το ΕΛΑΜ επικροτεί και χαιρετίζει την πρόταση για αφαίρεση των ταξιδιωτικών εγγράφων σε 14 αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος, είπε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ προσθέτοντας ότι το κόμμα του θεωρεί πως η πρόταση πρέπει να ενταχθεί σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο και θα πρέπει τα μέτρα που θα αποφασίσει στη συνέχεια η Κυβέρνηση να έχουν κλιμάκωση «ώστε να επιτύχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα» στην πίεση που θα εφαρμοστεί στην τουρκική πλευρά».

Το ΕΛΑΜ έχει εδώ και χρόνια πάγια θέση το κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων, συνέχισε ο κ. Χρίστου, προσθέτοντας ότι είναι ευκαιρία για την Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει ουσιαστική πίεση, αυτή ειδικά την περίοδο που η Τουρκία προκαλεί στο θέμα της Αμμοχώστου και τις ενέργειες της όσον αφορά στην επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό, για το οποίο ζητά κυριαρχική ισότητα και πολιτική ισότητα ως προαπαιτούμενο για την επανέναρξη του διαλόγου

Πρέπει μέσα από την ΕΕ να ζητήσουμε από τους εταίρους μας να επιβάλουν, επιτέλους εμπάργκο όπλων στην κατοχική δύναμη, συνέχισε ο κ. Χρίστου.

«Από την πλευρά μας δεν προβλέπουμε να έχουμε καμμία εξέλιξη στο θέμα του Κυπριακού και στο θέμα των διαπραγματεύσεων. Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ούτε η βούληση από την τουρκική πλευρά για αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης», ανέφερε περαιτέρω.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ είναι αδιανόητο να ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προσέλθει σε διάλογο με νέες ουσιαστικά υποχωρήσεις πριν από την έναρξη του εν λόγω διαλόγου.

Ανέφερε τέλος ότι το ΕΛΑΜ κατέθεσε γραπτώς, τις ακριβείς εισηγήσεις για μέτρα που μπορεί να λάβει η Κυβέρνηση απέναντι στις τουρκικές ενέργειες και χρονοδιάγραμμα με αίτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να το εξετάσει και να το εφαρμόσει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση