ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμβαίνουν στην Κύπρο

Δείτε τι περιλαμβάνει η ατζέντα των επόμενων ημερών

Επιμέλεια: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ, ΛΟYΪΖΑ ΛΟYΗ

ΤΑΝΑΝΤÍA TOUTÉOON

Το Εργαστήρι Μουσικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (IMER) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με το Pythia Trio διοργανώνει τη συναυλία- παράσταση: «ΤΑΝΑΝΤÍA TOUTÉOON». Συνθέτριες/τες και ερμηνεύτριες δημιουργούν μια συναυλία-παράσταση που επαναπροσδιορίζει τα όρια της μουσικής ερμηνείας έχοντας ως μέσο την πολύπλοκη φαντασία όσο και το ανατρεπτικό χιούμορ. Μέσα από διευρυμένες τεχνικές, κίνηση, λόγο και ανεξερεύνητα ηχοχρώματα, το πιάνο μεταμορφώνεται σε μια γιγαντιαία ηχητική πηγή. Ο ερμηνευτής παύει να έχει μονοδιάστατη υπόσταση στη σκηνή, προκαλώντας με μουσικά και εξωμουσικά στοιχεία τόσο την αντίληψη όσο και την ακοή των ακροατών-θεατών. Ο τίτλος προέρχεται από το ομώνυμο έργο του Σταμάτη Πασόπουλου και πρόκειται για την τελευταία φράση του Όρκου του Ιπποκράτη. Τρεις πιανίστες, οι Μυρτώ Ακρίβου, Ηρώ Μενέγου, Θάλεια Παπαδοπούλου. Συνθέτριες/τες: Γιώργος Βάβουλας, Μαρία Γούβαλη/Νάσια Θεράποντος, Ανθή Δαμβουνέλη, Νίκη Κρασάκη, Φανή Κοσώνα, Σταμάτης Πασόπουλος, Μιχάλης Παρασκάκης, Άντης Σκορδής, Νικόλας Τζώρτζης. Σάββατο 1 Οκτωβρίου, 8:00 μ.μ. Πολιτιστικό Κέντρο Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Λευκωσία. Είσοδος ελεύθερη.

Be Arielle F |Simon Senn

Στην ψηφιακή διάλεξη Be Arielle F |Simon Senn, η οποία λειτουργεί τόσο ως αναπαράσταση όσο και ως εξομολόγηση, ο Simon Senn, εικονολήπτης και εικαστικός καλλιτέχνης από τη Γενεύη, δείχνει πώς ο εικονικός κόσμος και ο πραγματικός κόσμος δεν βρίσκονται πάντα σε αντίθεση, αποκαλύπτοντας τις απροσδόκητες συνδέσεις μεταξύ τεχνολογίας, αναπαράστασης, φύλου και νομικού συστήματος. Η εμπειρία του Simon Senn ξεκίνησε όταν αγόρασε το ψηφιακό αντίγραφο ενός γυναικείου σώματος στο διαδίκτυο. Συνέχισε αναζητώντας τη γυναίκα της οποίας κατοικούσε «ψηφιακά» το σώμα. Στη σκηνή, μεταφέρει την αλλόκοτη αυτή εμπειρία στο κοινό. Θέατρο Ριάλτο, Σάββατο 1 Οκτωβρίου, ώρα 8:30 μ.μ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Θεάτρου Ριάλτο και της Στέγης Χορού Λεμεσού.

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» από το Θέατρο Piccolo

Το Θέατρο Piccolo παρουσιάζει το έργο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας», σε σκηνοθεσία Βασιλικής Ανδρέου. Μια ξεχωριστή παράσταση που συνδυάζει την τεχνική της life size κούκλας και των human puppets, ιδανική για μικρούς και μεγάλους θεατές. Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από το ταξίδι του, μεταφέρει στα παιδιά ανεκτίμητα μηνύματα και ταυτόχρονα θυμίζει στους μεγάλους τι πραγματικά έχει ουσία στη ζωή. Σκηνοθεσία/κούκλες: Βασιλική Ανδρέου, διασκευή: Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού, μουσική επιμέλεια: Μάριος Στυλιανού. Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Αθηνά Σάββα, Βασιλική Ανδρέου. Παραστάσεις: Σάββατο 1, 8, 22 και 29 Οκτωβρίου στις 3:30 μ.μ. και Κυριακή 2, 9, 23, 30 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. Flea Theatre, Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί. Κρατήσεις: 94409100.

«Χορεύοντας στη Λουνάσα»

Η Θεατρική Ομάδα Persona εγκαινιάζει τη σεζόν 2022-2023 με το βραβευμένο με τρία θεατρικά βραβεία Tony αριστούργημα του Brian Friel «Χορεύοντας στη Λουνάσα», σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη. Το έργο εκτυλίσσεται στην Ιρλανδία τη δεκαετία του ’50. Ένας νεαρός άντρας, ο Μάικλ, επισκέπτεται το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη φανταστική πόλη του Μπάλιμπεγκ στο Ντόνεγκαλ. Εκεί, το μυαλό του ταξιδεύει πίσω, στο καλοκαίρι του 1936, όταν ο ίδιος ήταν μόλις επτά χρονών, και μεγάλωνε περιτριγυρισμένος από την ανύπαντρη μητέρα του και τις τέσσερις γεροντοκόρες θείες του με παντελή απουσία της αρσενικής παρουσίας, ανασύροντας μέσα από τη μνήμη του την αρχή του τέλους της οικογένειας και της θλιβερή διάλυσή της, λίγα χρόνια μετά. Μετάφραση: Άννα Γιαγκιώζη - Λέα Μαλένη, σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη. Πρωταγωνιστούν: Άννα Γιαγκιώζη, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Χριστιάνα Λάρκου, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Μαριλύ Μήλια, Γιάννης Μίνως, Μανώλης Μιχαηλίδης και Παναγιώτα Παπαγεωργίου. Πρεμιέρα: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, 8:30 μ.μ. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8:30 μ.μ. μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, τις Δευτέρες 10 & 17 Οκτωβρίου και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου. Wherehaus 612, Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα – Λευκωσία. κρατήσεις & πληροφορίες: Τηλ. 70000138.

Do you speak dance?

Το Do You Speak Dance? με τον Χρήστο Πολυμενάκο προσφέρει εργαλεία και καλλιεργεί τις δυνατότητες επικοινωνίας δημιουργικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών δράσεων με επίκεντρο τον χορό και το σώμα, με τη μέθοδο body/word – Performance Writing του Χρήστου Πολυμενάκου. Απευθύνεται σε επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες του ευρύτερου πεδίου του χορού και του σώματος: χορογράφους, δραματουργούς, ερευνητές, δημοσιογράφους, προγραμματιστές, ερμηνευτές, εκπαιδευτικούς, arts managers, προγραμματιστές, performance artists, γιατρούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, καθηγητές φυσικής αγωγής και συγγραφείς. Είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες τα οποία μπορούν να γράφουν, κατόπιν συνεννόησης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν πάνω σε τρέχοντα, μελλοντικά ή παρελθοντικά εγχειρήματά τους, τα οποία αφορούν στην επικοινωνία χορογραφικής έρευνας, εκπαιδευτικής δράσης ή δημιουργίας. Για δήλωση ενδιαφέροντος, μαζί με το βιογραφικό σας, στείλτε και ένα σύντομο σημείωμα απαντώντας στην ερώτηση: Τι με φέρνει σε αυτό το εργαστήρι; στο εμαιλ info@dancehouselefkosia.com με θέμα DO YOU SPEAK DANCE? Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@dancehouselefkosia.com ή στο 22780960 (Δευτ.-Παρ. 10:00-13:00). Τρίτη 4/10 – Σάββατο 8/10 2022, 10:00-14:00 Στέγη Χορού Λευκωσίας.

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας συνεχίζεται η έκθεση «Έλληνες Ζωγράφοι και Χαράκτες 19ος-20ός αιώνας» με έργα από τη συλλογής Μαρίας και Χαράλαμπου Χριστοφόρου. Διάρκεια έκθεσης έως 19 Νοεμβρίου 2022. Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 π.μ.–1:00 μ.μ. & 4:00 μ.μ.– 7:00 μ.μ. Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μ.μ. στο πλαίσιο του φεστιβάλ Κύπρια παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος «Ο Βισσινόκηπος» του Άντον Τσέχωφ από το Θέατρο Τσέπης, σε σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους. Την Πέμπτη 29 & Κυριακή 2 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Πολυχώρου Δημιουργικότητας & Πολιτισμού διοργανώνεται συνέδριο με θέμα: «Το Κίτιον και οι Φοίνικες στη Μεσόγεια Θάλασσα». Διοργανωτές: Δήμος Λάρνακας και Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

ο Drumming up Art and Hope εντάσσεται στο μαχαΛάrt, ένα νέο πολιτιστικό θεσμό που εισάγει η Λάρνακα 2030 στα πολιτιστικά ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει την επερχόμενη δράση του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
Μια Κυριακάτικη, απογευματινή βόλτα, σε όμορφες πλατείες της Πάφου, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει συναυλίες ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ