ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παράθυρο στον κόσμο τα «Κύπρια 2016»

Το κόστος για τη φετινή διοργάνωση ανέρχεται στις 465 χιλιάδες ευρώ

ΚΥΠΕ

Παράθυρο προς το ευρύ κοινό ανοίγει και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ «Κύπρια 2016» το οποίο ενέταξε στο κύριο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του και τρεις ανοικτές για τον κάθε πολίτη γιατί, όπως δήλωσε, ο Παύλος Παρασκευάς, διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις της, διευρύνει τον ορίζοντα της σκέψης και στέκεται ανάχωμα στην κρίση, οικονομική και κοινωνική.

Ο κ. Παρασκευά είπε ότι «πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι ο μη αποκλεισμός του οποιουδήπουτε και μοναδικά κριτήρια για συμμετοχή στο Φεστιβάλ είναι, μεταξύ άλλων, η ποιότητα των προτάσεων και η δυνατότητά τους να παρουσιαστούν σε φεστιβάλ».

Πρόσθεσε ότι το κόστος για τη φετινή διοργάνωση ανέρχεται στις 465 χιλιάδες ευρώ και αφορά την πραγματοποίηση του φεστιβάλ, δηλαδή, το κόστος της αγοράς των προτάσεων, ο μισθός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, η ενοικίαση των χώρων όπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις και η διαφήμιση σε ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Για τις προτάσεις που τελικά επιλέχθηκαν, ο κ. Παρασκευάς είπε ότι «η επιλογή γίνεται από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή ο οποίος υποβάλλει τις προτάσεις στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες, οι οποίες με τη σειρά τους τις προωθούν στον Υπουργό Παιδείας για τελική έγκριση». Ανέφερε, επίσης, ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια στην προκήρυξη ενδιαφέροντος για συμμετοχή οι οποίες και αξιολογήθηκαν με βάση τα καθορισμένα κριτήρια».

Ο κ. Παρασκευά συμπλήρωσε ότι φέτος έγιναν ουσιαστικές αλλαγές που αφορούν στα «Κύπρια» και οι παραστάσεις δεν επιχορηγούνται, αλλά αγοράζονται σε μια τιμή που διαπραγματευόμαστε και συμφωνούμε με τους προτείνοντες, ενώ προηγουμένως, τους δινόταν ένα ποσοστό πάνω στα έξοδα που φαινόντουσαν δικαιολογημένα και από κει και πέρα οι εισπράξεις μπορεί να απέφεραν κέρδος ή ζημιά”.

Όσον αφορά τη διαδικασία, ο κ. Παρασκευάς είπε ότι «έχουν μπει συγκεκριμένα κριτήρια με ποσοστά βάσει των οποίων ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής εξέτασε και αξιολόγησε τις προτάσεις, τις κατέταξε, τις έθεσε υπόψη της καθοδηγητικής επιτροπής στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και εμείς με τη σειρά μας, αφού ελέγξαμε ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες, προωθήθηκαν στον Υπουργό Παιδείας και στην Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου για την έγκριση του προγράμματος».

Συνολικά θα δοθούν 44 παραστάσεις στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο, Παραλίμνι, Δερύνεια, Αραδίππου και Δάλι.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του φεστιβάλ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ