ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πωλήθηκε έναντι 53 εκατ. ευρώ, η «Femme Assise» του Πικάσο

Ο Sotheby's χαρακτήρισε το έργο «τον μεγαλύτερο κυβιστικό πίνακα που βγήκε στην αγορα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's, στο Λονδίνο, πουλήθηκε έναντι 53 εκατ. ευρώ ο κυβιστικός πίνακας του Πικάσο «Femme Assise».
Στον πίνακα, σύμφωνα με τους ειδικούς απεικονίζεται η αγαπημένη του Πικάσο, Φερνάντε Ολιβιέ.

Ο πίνακας δημιουργήθηκε από τον Πικάσο το 1909 και η τιμή στην οποία αγοράστηκε ξεπέρασε κατά περίπου 17 εκατ ευρώ την αρχική εκτίμηση πώλησης, με τον οίκο Sotheby's να χαρακτηρίζει το έργο «τον μεγαλύτερο κυβιστικό πίνακα που βγήκε στην αγορά εδώ και δεκαετίες».

Τα κυβιστικά έργα του Πικάσο θεωρούνται τα πλέον σημαντικά και πρωτοποριακά του 20ού αιώνα.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα τέτοιο έργο να βρίσκεται σε σπίτι καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των έργων της κυβιστικής περιόδου βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε διάφορα μουσεία του κόσμου», δήλωσε η Έλενα Νιούμαν επικεφαλής του τμήματος Ιμπρεσιονισμού και Μοντέρνας Τέχνης του οίκου Sotheby's. Ο πρώην ιδιοκτήτης του πίνακα, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, είχε αγοράσει τον πίνακα το 1973 σε δημοπρασία του ίδιου οίκου έναντι περίπου 430 χιλιάδων ευρώ.

Ο κυβισμός
Ο κυβισμός, που τα θέματά του αναλύονται σε γεωμετρικά σχήματα και ενώνονται με έναν αφηρημένο τρόπο, θεωρείται ένα από τα πιο επαναστατικά κινήματα στη σύγχρονη τέχνη. Ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα και θεωρείται ο πρόδρομος για την σύγχρονη αφηρημένη τέχνη.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση