ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Σεπτέμβριο με την «Πάφος 2017»

Ενισχύονται τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης με τη σύμπραξη πολλών φορέων

Newsroom K

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 διανύει τους τελευταίους μήνες πριν την έναρξη του επίσημου της προγράμματος.

Ο Οργανισμός προσκαλεί επίσης τους εταίρους και συντελεστές του προγράμματός του αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους σε ημερίδα ενημέρωσης για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης του πολιτιστικού, δημιουργικού και οπτικοακουστικού τομέα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη 2014 - 2020».

Πολύ σημαντική είναι και η συνεργασία του Πάφος 2017 με το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2016, μιας και ενισχύει σημαντικά τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Πάφου.

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για τον Σεπτέμβριο περιλαμβάνει πέραν της ημερίδας για ευκαιρίες χρηματοδότησης πολιτιστικών δράσεων, και εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, όπως η παράσταση «Σωκράτης τώρα!», με τον βραβευμένο ηθοποιό Γιάννη Σιμωνίδη, την παράσταση του ΘΟΚ «Αντιγόνη». Ενδιαφέρον έχει και η παράσταση «ΚαραγκιόΖΕΙΣ παντού - Η Μετακόμιση του Καραγκιόζη». Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και πολλή μουσική, όπως το «JAZZ-INVITATIONPROJECT–Τony Lakatos», το «Ensemble Casual, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΓΚΟ» και το «Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού».


Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου/10:00 / Παλιά Ηλεκτρική
Creative Europe
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 και το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Κύπρου διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης του πολιτιστικού, δημιουργικού και οπτικοακουστικού τομέα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη 2014 - 2020».
Η ημερίδα απευθύνεται σε πολιτιστικούς φορείς/οργανισμούς και καλλιτέχνες που επιδιώκουν να διευρύνουν τις συνεργασίες και τη δικτύωση τους εντός και εκτός Κύπρου και επικεντρώνεται στα διάφορα σχέδια χρηματοδότησης που προσφέρονται μέσω των προγραμμάτων Culture και MEDIA.
Ελεύθερη είσοδος
Πληροφορίες / Συμμετοχές: 22463104/5 culture@creativeeuropecyprus.eu


Διεθνές Φεστιβάλ “ΚΥΠΡΙΑ”
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης υποδέχεται το Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ
Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30.
* Για τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ : 70002212 www.kypria.org.cy Εισιτήρια στα περίπτερα TIMEOUT

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου Παλιά Ηλεκτρική
Σωκράτης τώρα!
Η παράσταση Σωκράτης τώρα! αποτελεί μια πολυεπίπεδη πολιτική, πολιτισμική και ψυχαγωγική εμπειρία με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με ΕΜΜΥ διακεκριμένο ηθοποιό, σκηνοθέτη και δημιουργό της παράστασης, Γιάννη Σιμωνίδη. Μια παράσταση που αναδεικνύει την αιχμηρή λογική και τις αντιλήψεις του Σωκράτη, σε ένα έργο που συναρπάζει με το χιούμορ και την αμεσότητά του. Διάρκεια 90 λεπτά / 8+
Εισιτήρια: 5-10€

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου/ Πλατεία Γεροσκήπου
ΚαραγκιόΖΕΙΣ παντού - Η Μετακόμιση του Καραγκιόζη
Στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 το Διεθνές φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ παρουσιάζει μια κωμωδία του Θεόδωρου Κωστιδάκη, κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους, στην οποία τα ευτράπελα των παραδοσιακών χαρακτήρων του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών εναλλάσσονται με σύγχρονες αναφορές.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ελεύθερη Είσοδος

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου/Άλσος Πάφος
JAZZ-INVITATIONPROJECT–Τony Lakatos
Ταξίδια στον κόσμο της μουσικής Τζαζ μέσα από άλλη μια εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ που εντάσσεται στο πνεύμα του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017. Ένα μοναδικό σύνολο τεσσάρων καλλιτεχνών τζαζ από την Κύπρο, Ουγγαρία, Πολωνία και Χιλή διαφορετικές χώρες, οι οποίοι μοιράζονται τις δικές τους μουσικές εμπειρίες και ιδέες μέσα από τις πρωτότυπες συνθέσεις του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Ούγγρου σαξοφωνίστα Τόνι Λάκατος και του ανερχόμενου Κύπριου κιθαρίστα Ερμή Μιχαήλ.
Ελεύθερη είσοδος Διάρκεια: 75 λεπτά

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου / Χώρος στάθμευσης Μουσαλλά
Ensemble Casual, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΓΚΟ / Guardia Viega Y Nueva
Στους Ταξιδιώτες του Κόσμου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017το Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ παρουσιάζει μια μουσική διαδραστική παράσταση που φιλοδοξεί να παρουσιάσει το Τango, ένα καλλιτεχνικό είδος απαράμιλλο σε ομορφιά, μέσα από μια ιστορική αναδρομή των κομματιών των Piazzolla, Mendizabal, Villoldo, Donato, Plaza, Gardel, και Ziegler.
Ελεύθερη είσοδος Διάρκεια: 60 λεπτά

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου/ Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου
Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού
Το Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ μοιράζεται θέματα ειρήνης και συνύπαρξης με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017. Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά και σε συνεργασία με τη Δικοινοτική Χορωδία για την Ειρήνη στην Κύπρο,παρουσιάζει το μουσικο-θεατρικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, που είναι ένας ύμνος στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη συλλογική ανάγκη για μνήμη. Τραγουδούν: Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Αβραμίδου.
Αφηγητές: Πέτρος Γιωρκάτζης, ΜπαρίςΡεφίκογλου.
Εισιτήρια: 5-10€
Διάρκεια 75 λεπτά / 8+

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου /Αμφιθέατρο Χλώρακας
Μουσικές Γέφυρες
Σαν άλλοι Ταξιδιώτες του Κόσμου συναντώνται σε αυτό το μουσικό συναπάντημα το συγκρότημα She’Koyokh από το Βασίλειο Ηνωμένο που χαρακτηρίστηκε ως "το καλύτερο γκρουπ μουσικής Klezmer και Balkan στο Ηνωμένο Βασίλειο" και το τρίο Monsieur Doumani, το οποίο η εφημερίδα The Guardian χαρακτήρισε ως "ψυχαγωγικό, με αυτοπεποίθηση και εφευρετικό", ενώνουν δυνάμεις και διασταυρώνουν τα μουσικά τους μονοπάτια που στηρίζονται στη μουσική παράδοση της Κύπρου, της Μεσογείου της Μικράς Ασίας, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης. ,
Εισιτήρια 5-10€
Διάρκεια: 110 λεπτά

9 Σεπτεμβρίου/ Αμφιθέατρο Τάλας 20:00
Ορατόριο - Ευαγόρας της Κύπρου
Το έργο του συνθέτη Πόλυ Χαραλάμπους Ορατόριο, Φαντασία, Μπαλέτο «Ευαγόρα της Κύπρος» παρουσιάζει την ιστορία τη Κύπρου από τον Βασιλιά Ευαγόρα το 411 π.Χ. μέχρι τον ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Η παραγωγή με πέραν των 550 συντελεστών επί σκηνής έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Κοινωνικής Συμμετοχής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017. 

Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, οι σολίστ Μαργαρίτα Ηλία, Μαρία Γεωργιάδου, Tina Chester, Έλενα Ευθυμίου – Δημοσθένους, Χρυσούλα Πενταρά, Μάριος Ανδρέου, Στέφανος Μανώλης, Κυριάκος Δρουσιώτης και Στέλιος Κακογιάννης καθώς και οι χορωδίες ΑΡΗΣ Λεμεσού, Ευαγόρας Αμμοχώστου, ΔΗΜΟΥ Σωτήρας, ΔΗΜΟΥ Αθηαίνου, ΟΡΦΕΑΣ Πάφου.
Επίσης λαμβάνουν μέρος Βυζαντινές χορωδίες και σχολές μπαλέτου.
Αφήγηση: Άντρος Παυλίδης, σκηνοθεσία: Απόστολος Αποστολίδης, παρουσίαση: Σόφη Χαμπιαουρίδου
Εισιτήρια: 30€ οι κεντρικές - 20€ οι πλαϊνές διαθέσιμα απο www.soldouttickets.com.cy και Περίπτερο TimeOut στην Πάφο
Πληροφορίες: 99632346 Ε: babaji@cytanet.com.cy

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου / Εθνογραφικό Μουσείο Πάφου 20:30
Ηρω-ισμοί - Πέρσες του Αισχύλου-Χορικά
Το έργο «Ηρω-ισμοί», του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 περιλαμβάνει σειρά δράσεων πριν ολοκληρωθεί με την πρεμιέρα της παράστασης «Πέρσες» του Αισχύλου, τον Απρίλιο του 2017. Στο πλαίσιο των ανταλλαγών με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Wroclaw 2016, τα Χορικά παρουσιάζονται επίσης στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι.

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει σε ένα διαφορετικό χώρο όπως το Εθνογραφικό Μουσείο Πάφου το μουσικό μέρος της τραγωδίας.
Ηθοποιοί/ Μουσικοί: Έλενα Αγαθοκλέους, Γιώργος Ονησιφόρου, Στέφανος Φίλος, Mieczyslaw Litwinski, Daniel Monski, Λούκας Βαλέβσκι. Kαλλιτεχνική επιμέλεια: Λούκας Βαλέβσκι. Έρευνα: Κωσταντίνος Μελίδης. Βοηθός παραγωγής: Κωσταντίνα Peter. Συντονισμός: Έλενα Αγαθοκλεους
Ελεύθερη είσοδος

Σάββατο & Κυριακή, 24 & 25 Σεπτεμβρίου/ Αρχαίο Ωδείο 20:30
Αντιγόνη του Σοφοκλή
Στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 με τον ΘΟΚ παρουσιάζεται η πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.Το έργο, ένα από τα αρτιότερα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας, αναδεικνύει τη σύγκρουση μεταξύ των νόμων της ηθικής και των νόμων της πολιτείας, με τους δύο ήρωες να επαληθεύουν την τραγική τους υπόσταση, κρατώντας, μέχρι τέλους, τη θέση στην οποία τους έφερε η μοίρα.
Μετάφραση: Δημήτρης Μαρωνίτης
Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Ηθοποιοί: Μπέτυ Αρβανίτη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Κώστας Καστανάς, Αντώνης Κατσαρής, Αναστασία-ΡαφαέλαΚονίδη, Μαρία Κωνσταντά, Δημήτρης Λιγνάδης, Βασίλης Μαγουλιώτης, Νίκος Μπουσδούκος, Αστέρης Πελτέκης, Μαρία Σκούντζου, Ευτυχία Σπυριδάκη, Λυδία Τζανουδάκη, Στέλα Φυρογένη, Αντωνία Χαραλάμπους , Γιάννης Χαρίσης.
Είσοδος: €8 - €17
Πληροφορίες: 77772717, boxoffice@thoc.org.cy
*Υπέρτιτλοι στην Τουρκική και Αγγλική

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου/ Κάτω Βρύση Γεροσκήπου 20:30
Zohar Fresco – Η Σκηνή που Ταξιδεύει
Η Σκηνή που Ταξιδεύει κάνει σταθμό σε Αυτά που Μοιραζόμαστε με λαούς και Μουσικές της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ο Zohar Fresco συνθέτης και παγκόσμια γνωστός μουσικός κρουστών για χρόνια αφιερώθηκε στους ήχους των Tof Miriam κρουστών, που εμφανίστηκαν στην Μέση Ανατολή πριν χιλιάδες χρόνια. Αποτελεί σήμερα ένα από τους σημαντικότερους μουσικούς παγκόσμια, εμπνέοντας και αναπτύσσοντας καινούριες τεχνικές στους ήχους των κρουστών. Οι μουσικοί Tomer Bay και Mark Mushayev, καθώς και ο σπουδαίος συνθέτης και μουσικός Ross Daly και η Kelly Thoma στην κρητική Λύρα κάνουν πραγματικότητα το σύνθημα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης “Ενώνοντας Ηπείρους Γεφυρώνοντάς Μουσικές και Πολιτισμούς”.

Για περισσότερες πληροφορίες

www.pafos2017.eu, 26 932017
Like us on facebook.com/pafos2017
Follow us on Twitter @pafos_2017 Tweet #pafos2017 #passionatelypafos 
Instagram.com/pafos2017_official

 

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση