ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη Μονάδα Αρχαιολογίας η προσωπική συλλογή αρχαιοτήτων Γλ. Κληρίδη

Προσφορά στην κοινωνία και στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου η δωρεά στο Πανεπιστήμιο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η προσωπική συλλογή αρχαιοτήτων του Γλαύκου Κληρίδη δωρήθηκε από την κόρη του Καίτη Κληρίδη στην Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Δωρεάς μεταξύ της κ. Κληρίδου και του Πανεπιστημίου Κύπρου έγινε την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου στην Πανεπιστημιούπολη και όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου η δωρεά έγινε εις εις μνήμην των γονέων της Λίλας-Ειρήνης και Γλαύκου Κληρίδη.


Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Χριστοφίδης ευχαρίστησε θερμά την κα Κληρίδου για τη δωρεά της, τονίζοντας ότι με την πράξη αυτή συνεισφέρει στην κοινωνία και στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Ο πρύτανης δήλωσε χαρακτηριστικά «Με χαρά και βαθιά υποχρέωση δεχόμαστε συλλογές συμπατριωτών μας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όταν αυτές οι συλλογές προέρχονται από ανθρώπους οι οποίοι χάραξαν την πορεία του τόπου μας, είναι ακόμη μεγαλύτερη η τιμή και η υποχρέωση. Τέτοιες δωρεές συλλογών αποτελούν τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Από την πλευρά της η διευθύντρια της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας, καθηγήτρια Βασιλική Κασσιανίδου ευχαριστώντας την κ. Κληρίδου είπε ότι η δωρεά αυτή δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει στη Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου. Τη διαβεβαίωσε ότι η δωρηθείσα συλλογή που συνδέει μια τόσο σημαντική προσωπικότητα της Κύπρου, τον Γλαύκο Κληρίδη, με το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα χρησιμοποιείται για διδακτικούς σκοπούς.


Η κ. Κληρίδου έκανε τη δωρεά όπως τόνισε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και χαρά και θεωρεί ότι η Μονάδα είναι ο καταλληλότερος χώρος στον οποίο μπορούν να φυλαχθούν και να εκτεθούν τα αντικείμενα, έτσι ώστε το κοινό να έχει πρόσβαση σε αυτά.


Η συλλογή

Η συλλογή αποτελείται από 51 διαφορετικά αρχαία αντικείμενα τα οποία χρονολογούνται από την Πρώιμη, Μέση και Ύστερη Εποχή του Χαλκού, όπως επίσης και από την Εποχή του Σιδήρου. Η συλλογή εκτίθεται ήδη στο κτήριο της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας. 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X