ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Σάββας Κυριακιδης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΘΟΚ

Ο θεατρολόγος έγινε γνωστός από την διασκευή του θεατρικού έργου « τρίτο στεφάνι»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ» , το ΔΣ του ΘΟΚ σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία το διορισμό του Σάββα κυριακίδη στη θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΘΟΚ .

Το βιογραφικό του

Σπουδές: ΜΑ Τέχνες του Θεάματος και Πτυχίο Θεατρικών Σπουδών από το PARIS III - Πτυχίο Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Εργάζεται στο Εθνικό Θέατρο από το 1999 και είναι υπεύθυνος στο Τμήμα Δραματολογίου, Αρχείου και Βιβλιοθήκης, ενώ παράλληλα διδάσκει Ιστορία Θεάτρου, στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει διδάξει σε ιδιωτικές δραματικές σχολές της Αθήνας καθώς και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει κείμενα και μεταφράσεις σε προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου και σε άλλα έντυπα.

Έχει επιμεληθεί μεγάλο αριθμό προγραμμάτων των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου, από το 1999 έως σήμερα. Υπήρξε ο υπεύθυνος του έργου της ψηφιοποίησης του αρχείου του Εθνικού Θεάτρου (www.nt-archive.gr). Συνυπέγραψε τη δραματουργική προσαρμογή του μυθιστορήματος «Ο ηλίθιος» (Εθνικό Θέατρο 2007) και τη δραματοποίηση του μυθιστορήματος «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» (Εθνικό Θέατρο 2011).

Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ανάγνωσης του Διαγωνισμού του Υπουργείου Πολιτισμού για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση