ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Φυλακτού στην «Κ»: Μιλήστε, μη φοβάστε! Είμαστε περισσότεροι

Ο ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού μιλάει στην «Κ» για τις καταγγελίες που έκανε, αλλά και για τον Κύπριο διαμεσολαβητή

Newsroom K

Ο Ανδρέας Φυλακτού έκανε την αρχή, μιλώντας δημόσια στην εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους «Με αγάπη Χριστιάνα» για όσα τον βάραιναν, όπως λέει στη συνέντευξή του στην «Κ», θέλοντας να δώσει το μήνυμα σε όλους και όλες να μη φοβούνται. «Όλα τα θύματα έχουν ανάγκη στήριξης από την κοινωνία για να βγουν προς τα έξω» λέει ο Ανδρέας, τονίζοντας ότι είμαστε περισσότεροι αυτοί που δεν δουλεύουμε με αισχρό τρόπο. «Μίλα, εκφράσου, θα βρεις συμμάχους. Κι εγώ αν μιλούσα τότε, ίσως σήμερα να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Κακώς φοβόμουν. Μη φοβάστε!»

–Ανδρέα, τι πυροδότησε την απόφασή σου να μιλήσεις δημόσια;

–Μετά την καταγγελία της κας Ζέτας ∆ούκα, επανήλθαν όλες οι μνήμες που προσπαθούσα να θάψω και αποφάσισα ότι πρέπει να έλθω αντιμέτωπος με αυτό που με βαραίνει. Απευθύνθηκα, λοιπόν, σε νομικό σύμβουλο, πήγα στην Αστυνομία, προχωρώντας σε μια πρώτη καταγγελία. Μετά άρχισα να το συζητώ και με συναδέλφους και κατάλαβα πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Η Αστυνομία με κάλεσε ξανά και έδωσα κατάθεση. Από εκεί και ύστερα ένιωθα πλέον άνετα να μιλήσω δημόσια, γιατί θεώρησα ότι αφού το θέμα έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και εφόσον εγώ ως άτομο μπορώ και έχω τη δύναμη να το διαχειριστώ, τότε οφείλω να μιλήσω δημόσια για να μπορέσουν και άλλοι να ακολουθήσουν. Στη δική μου περίπτωση μπορεί να μην υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση, όπως συνέβη σε άλλους/ες, και να δέχθηκα μόνο τις καλλιτεχνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, όμως υπάρχουν πολύ άσχημες περιπτώσεις, που έχουν συμβεί σε συναδέλφους. Όλα τα θύματα έχουν ανάγκη στήριξης από την κοινωνία για να βγουν προς τα έξω.

Διαβάστε τη συνέντευξη στον Απόστολο Κουρουπάκη στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Υπαίθρια έκθεση στο ιστορικό κέντρο της παλιάς Λευκωσίας και ψηφιακή έκθεση στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Ιστορία έχει πρόσωπο

Στην έκθεση παρουσιάζονται 22 πίνακες, απεικονίζοντας σημαντικές μορφές μέσα από τα 320 μοναδικά πρόσωπα που ζωγράφισε ο ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η αμερικανική μόδα ξανά στο προσκήνιο από το Μητροπολιτικό Μουσείο

Επιστρέφει το Μet Gala

Οχι ένα αλλά δύο γκαλά σχεδιάζει το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης για τη φετινή και την επόμενη χρονιά
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ