ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:12
 

Απάντηση υπ.Μεταφορών στις καταγγελίες Φαίδωνος

Όλα τα έξοδα και τα ταξίδια ελέγχονται από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείο

Newsroom K

Ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου που αφορούν το Τμήμα Αρχαιοτήτων και τη Διευθύντριά του εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών. 

Όπως αναφέρεται, το περιεχόμενο των δηλώσεων πλήττει το Τμήμα Αρχαιοτήτων και ιδιαίτερα τη Διευθύντριά του. 

Όπως σημειώνεται, «όλα ανεξαιρέτως τα υπηρεσιακά ταξίδια υποβάλλονται εκ των προτέρων για έγκριση στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και μετά τον ενδελεχή έλεγχο παρέχεται η απαιτούμενη έγκριση του Γενικού Διευθυντή. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα επιδόματα εξωτερικού, τα οποία καταβάλλονται σύμφωνα με τις ισχύουσες πρόνοιες και εγκυκλίους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Όλα τα πιο πάνω έχουν τηρηθεί για τα ταξίδια και επιδόματα που καταβλήθηκαν στη Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων».

«Έχουν διερευνηθεί οι ισχυρισμοί τόσο σε σχέση με τα υπηρεσιακά ταξίδια όσο και για τα επιδόματα που η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων λαμβάνει και δεν έχει διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράλειψη ή αμέλεια καθήκοντος ή και μειωμένη απόδοση του Τμήματος Αρχαιοτήτων λόγω της απουσίας της Διευθύντριας στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους», προστίθενται. 

Παράλληλα, όπως σε ό,τι αφορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Πάφου όπως έχει κατ’ επανάληψη λεχθεί (Ανακοινωθέν Τύπου του Τμήματος Αρχαιοτήτων ημερομηνίας 16 Μαΐου 2019), το Υπουργείο Μεταφορών επαναλαμβάνει ότι οι εργασίες στο κτηριολογικό μέρος του κτηρίου έχουν ολοκληρωθεί. Αναμένονται οι προθήκες, οι οποίες έχουν παραγγελθεί μετά από προσφορές, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες. Οι προθήκες θα παραληφθούν από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, εντός Σεπτεμβρίου.

«Ο Δήμαρχος Πάφου καλείται να ανακαλέσει αμέσως τους ισχυρισμούς του, διαφορετικά θα πρέπει αμέσως να τους τεκμηριώσει αρμοδίως. Σε αντίθετη περίπτωση παραμένει ο ίδιος, εκτεθειμένος», σημειώνεται στην ανακοίνωση

Τέλος, τονίζεται ότι η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων και το προσωπικό του Τμήματος Αρχαιοτήτων απολαύουν της πλήρους εμπιστοσύνης του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Κάνωπος είναι αστέρας πρώτου μεγέθους, το δεύτερο πιο φωτεινό άστρο στον ουρανό και το πιο φωτεινό στον αστερισμό της Τρόπιδος, της Πρύμνας και των Ιστίων.

Περιήγηση στον έναστρο ουρανό

Η βραβευμένη γραφίστρια και art director Σάρα Γκίλινχαμ συγκέντρωσε στο εξαιρετικό βιβλίο «Κοιτάζοντας τα αστέρια» στοιχεία ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Η αυτοκαταστροφική διαδρομή του ήρωα κινητοποιείται από την υστερική λαχτάρα της ευτυχίας.

Ευτυχία μέχρις εσχάτων

Με αυτό το εμβόλιμο κομμάτι ο Δημήτρης Σωτάκης προτείνει πλαγίως την αλληγορική ανάγνωση της μυθοπλασίας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Μέσα στο Virginia Museum of Fine Arts υπάρχει ένα λειτουργικό δωμάτιο, που περιμένει τον βραδινό του φιλοξενούμενο.

Με ξενοδόχο τον Χόπερ

Η ιδέα του Virginia Museum Of Fine Arts να προσφέρει σε όποιον επιθυμεί μια τρισδιάστατη εμπειρία του καλλιτεχνικού έργου ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X