ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Φωνές δικαίου, 19ος αιώνας» από τη Χλόη Βερίτη

Το βιβλίο μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους από κάθε εκπαιδευτικό

Newsroom K

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (1948-2018) θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Χλόης Βερίτη «Φωνές δικαίου, 19ος αιώνας» που θα γίνει την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΟΕΛΜΕΚ. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Γιάννος Σωκράτους, πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ, η Γεωργία Κούμα, φιλόλογος, ΠΛΕ Μέσης Εκπαίδευσης, ΥΠΠ, η Λήδα Κουρσουμπά, Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Νάντια Κορνιώτου, νομικός, ΜΚΟ Υouth for Exchange & Understanding. Η συγγραφέας θα κάνει αντιφώνηση.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης έχει διοργανωθεί καλλιτεχνικό αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα που θα περιλαμβάνει θεατρικό αναλόγιο και τραγούδια.


Το «Φωνές Δικαίου, 19ος αιώνας» είναι ένα βιβλίο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους από κάθε εκπαιδευτικό. Στόχος του είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό και ιδιαίτερα τη νεολαία γύρω από το θέμα των ανθρωπίνων δικαιμάτων, αλλά και να προβληματίσει όσους χαράζουν την εκπαιδευτική μας πολιτική. Παρουσιάζει τρία φωτεινά παραδείγματα που, αν και στερήθηκαν τη μόρφωση, διεκδίκησαν το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Έτσι ο Ερυθρόδερμος Αρχηγός Σηάτλ, η «νέγρα» Σοτζέρνυ Τρουθ και ο τυφλός νεαρός “Μπλινκ”, αρχηγός των Newsies, οργανώνονται και «υψώνουν τη φωνή τους» για να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ενώνουν τις φωνές τους για να μας εμπνεύσουν και να μας αφυπνίσουν. Γιατί, δυστυχώς, για χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, τα δικαιώματα του ανθρώπου δεν είναι δεδομένα.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της ΟΕΛΜΕΚ.

Πότε/πού: Τρίτη 29 Ιανουαρίου, ώρα 7:00 μ.μ. Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΟΕΛΜΕΚ, οδός Κωνσταντίνου Σπυριδάκι 3-5, Λευκωσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Μέχρι σήμερα όμως έχουν πουληθεί 350 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο, ενώ YouTubers και TikTokers ανά τον κόσμο δημοσιεύουν βίντεο με τους εαυτούς τους καθώς λύνουν τον Κύβο

Ο Κύβος του Ρούμπικ

O Ούγγρος καθηγητής αρχιτεκτονικής Ερνο Ρούμπικ εξέδωσε μόλις το πρώτο του βιβλίο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Η βιογραφία θα είναι γραμμένη από τον ομότεχνό του Μπλέικ Μπέιλι, γνωστό μεταξύ άλλων για τις βιογραφίες του Τζον Τσίβερ και του Ρίτσαρντ Γέιτς

Βιογραφία του Ροθ το 2021

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία του Αμερικανού συγγραφέα πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου 2021
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Oι κανόνες που έδινε στους ηθοποιούς ο Λευτέρης Βογιατζής δεν ήταν κανόνες τού πώς να παίζεις, αλλά τού «πώς να διαθέτεις τον εαυτό σου»

«Εψαχνε κάθε λέξη...»

Τα πρακτικά της διημερίδας εκδόθηκαν σε ένα τόμο με τίτλο «Ο σκηνοθέτης, ο ηθοποιός Λευτέρης Βογιατζής»
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X