ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:10
 

«Φωνές δικαίου, 19ος αιώνας» από τη Χλόη Βερίτη

Το βιβλίο μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους από κάθε εκπαιδευτικό

Newsroom K

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (1948-2018) θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Χλόης Βερίτη «Φωνές δικαίου, 19ος αιώνας» που θα γίνει την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΟΕΛΜΕΚ. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Γιάννος Σωκράτους, πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ, η Γεωργία Κούμα, φιλόλογος, ΠΛΕ Μέσης Εκπαίδευσης, ΥΠΠ, η Λήδα Κουρσουμπά, Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Νάντια Κορνιώτου, νομικός, ΜΚΟ Υouth for Exchange & Understanding. Η συγγραφέας θα κάνει αντιφώνηση.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης έχει διοργανωθεί καλλιτεχνικό αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα που θα περιλαμβάνει θεατρικό αναλόγιο και τραγούδια.


Το «Φωνές Δικαίου, 19ος αιώνας» είναι ένα βιβλίο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους από κάθε εκπαιδευτικό. Στόχος του είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό και ιδιαίτερα τη νεολαία γύρω από το θέμα των ανθρωπίνων δικαιμάτων, αλλά και να προβληματίσει όσους χαράζουν την εκπαιδευτική μας πολιτική. Παρουσιάζει τρία φωτεινά παραδείγματα που, αν και στερήθηκαν τη μόρφωση, διεκδίκησαν το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Έτσι ο Ερυθρόδερμος Αρχηγός Σηάτλ, η «νέγρα» Σοτζέρνυ Τρουθ και ο τυφλός νεαρός “Μπλινκ”, αρχηγός των Newsies, οργανώνονται και «υψώνουν τη φωνή τους» για να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ενώνουν τις φωνές τους για να μας εμπνεύσουν και να μας αφυπνίσουν. Γιατί, δυστυχώς, για χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, τα δικαιώματα του ανθρώπου δεν είναι δεδομένα.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της ΟΕΛΜΕΚ.

Πότε/πού: Τρίτη 29 Ιανουαρίου, ώρα 7:00 μ.μ. Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΟΕΛΜΕΚ, οδός Κωνσταντίνου Σπυριδάκι 3-5, Λευκωσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Μαλανδράκης καταφέρνει να τηρεί πάντοτε το μέτρο, γλωσσικά και μυθοπλαστικά.

Σόλο μες στη νύχτα

Στο πρώτο του βιβλίο ο Μιχάλης Μαλανδράκης, ξεδιπλώνει υποτονικά την περιπέτεια του πρωταγωνιστή, φροντίζοντας να αφήνει ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Το μυθιστόρημα της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ

Καβάφης, ένας άντρας σε κίνηση

Η αμερικανική έκδοση του μυθιστορήματος της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ κέρδισε ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X