ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

«Φωνές δικαίου, 19ος αιώνας» από τη Χλόη Βερίτη

Το βιβλίο μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους από κάθε εκπαιδευτικό

Newsroom K

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (1948-2018) θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Χλόης Βερίτη «Φωνές δικαίου, 19ος αιώνας» που θα γίνει την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΟΕΛΜΕΚ. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Γιάννος Σωκράτους, πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ, η Γεωργία Κούμα, φιλόλογος, ΠΛΕ Μέσης Εκπαίδευσης, ΥΠΠ, η Λήδα Κουρσουμπά, Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Νάντια Κορνιώτου, νομικός, ΜΚΟ Υouth for Exchange & Understanding. Η συγγραφέας θα κάνει αντιφώνηση.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης έχει διοργανωθεί καλλιτεχνικό αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα που θα περιλαμβάνει θεατρικό αναλόγιο και τραγούδια.


Το «Φωνές Δικαίου, 19ος αιώνας» είναι ένα βιβλίο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους από κάθε εκπαιδευτικό. Στόχος του είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό και ιδιαίτερα τη νεολαία γύρω από το θέμα των ανθρωπίνων δικαιμάτων, αλλά και να προβληματίσει όσους χαράζουν την εκπαιδευτική μας πολιτική. Παρουσιάζει τρία φωτεινά παραδείγματα που, αν και στερήθηκαν τη μόρφωση, διεκδίκησαν το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Έτσι ο Ερυθρόδερμος Αρχηγός Σηάτλ, η «νέγρα» Σοτζέρνυ Τρουθ και ο τυφλός νεαρός “Μπλινκ”, αρχηγός των Newsies, οργανώνονται και «υψώνουν τη φωνή τους» για να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ενώνουν τις φωνές τους για να μας εμπνεύσουν και να μας αφυπνίσουν. Γιατί, δυστυχώς, για χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, τα δικαιώματα του ανθρώπου δεν είναι δεδομένα.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της ΟΕΛΜΕΚ.

Πότε/πού: Τρίτη 29 Ιανουαρίου, ώρα 7:00 μ.μ. Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΟΕΛΜΕΚ, οδός Κωνσταντίνου Σπυριδάκι 3-5, Λευκωσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ολοταχώς σε ύφεση οδεύει η Τουρκία

«Κάποιος κάποτε είπε στον σουλτάνο της Τουρκίας, `έσσεται ήμαρ`! Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ...»
ΑΚΑ  |  20:40

Παιδίατροι σέρνουν στα Δικαστήρια τον ΟΚΥπΥ

«1η Ιουνίου 2019 ξεκινάει το ΓεΣΥ»
george  |  09:39

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

H κατάθλιψη μπορεί να είναι η έσχατη άμυνα των αγνών οργανισμών απέναντι στο εικονικό πανηγύρι της στιγμιαίας επιβράβευσης και της ματαιοδοξίας.

Εφηβοι δεσμώτες των smartphones

H δημοσιογράφος Νάνσι Τζο Σέιλς πιστεύει ότι πρέπει όλα να ξεκινούν από τη μόρφωση και στο τέλος του βιβλίου προτρέπει: ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Η νεκρική πομπή στη λεωφόρο Αμαλίας προς το Α΄ Νεκροταφείο. Τον Γιώργο Σεφέρη συνοδεύουν άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης.

Ο θάνατος του Γιώργου Σεφέρη

Ο Γιώργος Σεφέρης, ένας από τους πιο καταξιωμένους, και διεθνώς, Ελληνες ποιητές, πολεμήθηκε όσο λίγοι στο λογοτεχνικό πεδίο. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X