ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Μια Νεράιδα στο Δασάκι» του Αντώνη Κατσαρού

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη από τη Read Library

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Ανδρονίκης Λασηθιωτάκη

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
«Μια Νεράιδα στο Δασάκι»
εικονογράφηση: Μαρίνα Γιάννου Ερωτοκρίτου

Μια ιστορία του Αντώνη Κατσαρού βασισμένη σε αληθινές ιστορίες, που ξυπνάει αναμνήσεις από τις δύσκολες ημέρες που πέρασε ο τόπος μας το 1974. Το 1974, άνθρωποι απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Κύπρου ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αττίλα. Η οικογένεια της Αγγελικής βρήκε προστασία στο Δασάκι της Άχνας. Εκεί θα γνωρίσει τη νεράιδα του δάσους, που θα δώσει στην Αγγελική μία σημαντική αποστολή και θα τη βοηθήσει μαζί με τα άλλα παιδιά να μη χάσουν την παιδικότητά τους. Παρά τον πόνο της απώλειας, οι κάτοικοι του καταυλισμού με την πίστη τους στον Θεό, τόλμη και αυτοπεποίθηση, καταφέρνουν να ορθοποδήσουν και να αναγεννηθούν.

Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους βασισμένο σε αληθινές ιστορίες, που ξυπνάει αναμνήσεις από τις δύσκολες ημέρες που πέρασε ο τόπος μας.

Ο συγγραφέας γεννήθηκε την 12η Σεπτεμβρίου του 1977 στην Κόρινθο όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Χαλκίδα και το 2005 παντρεύτηκε και μετακόμισε μόνιμα στην Κύπρο, όπου ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Ξεκίνησε τα συγγραφικά του βήματα από πολύ μικρή ηλικία, εμπνευσμένος από μία σειρά παραμυθιών, που του είχε κάνει δώρο ο πατέρας του. Στην Κύπρο, όμως, μεγάλωσε η όρεξή του για τη συγγραφή και ξεκίνησε να στέλνει κείμενά του σε εφημερίδες, περιοδικά και εκδοτικούς οίκους. Κείμενά του έχουν εκδοθεί σε συλλογές διηγημάτων σε Κύπρο, Ελλάδα και Αμερική. Η πρώτη προσωπική του συλλογή διηγημάτων «Χτύποι της Νύχτας» κυκλοφόρησε το 2016. Το παραμύθι του «Μια Νεράιδα στο Δασάκι», για μικρούς και μεγάλους, με θέμα την τουρκική εισβολή και την προσφυγιά του 1974 κυκλοφόρησε το 2020.

Το συγγραφικό στυλ του Αντώνη δεν μπαίνει σε «καλούπια». Αν και η βάση του είναι η φαντασία, μπορεί να κινηθεί από το ένα είδος στο άλλο, χωρίς να βάζει περιορισμούς στον εαυτό του.

Το ebook διανέμεται από την εφαρμογή Read Library.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και τον συγγραφέα του στον σύνδεσμο: https://www.read-library.com/ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Για να αντιληφθούμε τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στα του βιβλίου πρέπει να δούμε και πώς η Κύπρος, η Κυπριακή Δημοκρατία ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΒΙΒΛΙΟ