ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σειρά κόμικς: Ερίκ Καστέλ, από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη από τη Read Library

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Ανδρονίκης Λασηθιωτάκη

ΣΕΙΡΑ ΚΟΜΙΚΣ: ΕΡΙΚ ΚΑΣΤΕΛ,
εκδόσεις Μικρός Ήρως

Ποτέ η μαγεία των κόμικς δεν συνδυάστηκε τόσο επιτυχημένα με το ποδόσφαιρο! Ποτέ ένας χάρτινος ήρωας δεν χαρακτηρίστηκε ως μία από τις καλύτερες μεταγραφές ενός συλλόγου! Ο Γάλλος δεξιοτέχνης εξτρέμ, με το νούμερο 7, είναι κοντά μας στο καλύτερο ίσως ποδοσφαιρικό κόμικς του κόσμου.

Ο Ερίκ Καστέλ είναι ποδοσφαιρικός χαρακτήρας κόμικς που δημιουργήθηκε από τους Βέλγους Raymond Reding (1920–1999) και Francoise Hugues. Σύμφωνα πάντοτε με το σενάριό τους, αγωνίσθηκε αρχικά το 1979 στην Μπαρτσελόνα, αν και προηγουμένως φέρεται να ανήκει στην Ίντερ Μιλάνου και στη συνέχεια στην Παρί Σεν Ζερμέν πριν επιστρέψει στην ομάδα της Καταλονίας για να κλείσει την καριέρα του το 1986. Πλην της αγωνιστικής του δράσης, οι δημιουργοί του φρόντισαν να του προσδώσουν και κοινωνική διάσταση, εμφανίζοντάς τον να παρουσιάζει πλούσια προσωπική ζωή.

Στην Ελλάδα, κάποιες από τις ιστορίες του Ερίκ Καστέλ δημοσίευσαν οι εκδόσεις STAR COMICS, αλλά και τα περιοδικά Μπλεκ και Αγόρι. Τον Δεκέμβριο του 2017 ο Έρικ Καστέλ επέστρεψε με επανέκδοση όλων των ιστοριών του, όπως και όλων των αδημοσίευτων ιστοριών. Συνολικά 15 τεύχη και το συλλεκτικό τεύχος #0 επανεκδόθηκαν από τις Εκδόσεις Μικρός Ήρως.
Τα ψηφιακά τεύχη διανέμονται από την εφαρμογή Read Library.

Βρείτε όλες τις πληροφορίες στον σύνδεσμο που ακολουθεί, https://www.read-library.com/

lasithiotakisa@sppmedia.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση