ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

1η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο με αφηγήσεις παραμυθιών

Στο πλαίσιο της οποίας προσφέρθηκαν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά

ΚΥΠΕ

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε χτες Κυριακή στο Πολυχώρο Πολιτισμού Τεχνόπολις 20 στην Πάφο Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στο πλαίσιο της οποίας προσφέρθηκαν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά.

Η έκθεση σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ξεκίνησε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ στο πλαίσιο της, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν Κύπριους συγγραφείς, να επιλέξουν τα βιβλία τους, να παρακολουθήσουν αφηγήσεις και να λάβουν μέρος σε διαδραστικά εργαστήρια.

Το πρόγραμμα προστίθεται στην ανακοίνωση, περιλάμβανε παρουσίαση του βιβλίου «Μια νεράιδα στο Δασάκι» με τον Αντώνη Κατσαρού, διαδραστική αφήγηση του βιβλίου «Λατρεύω τα σύννεφα» με τη Νεοφύτα Πολυδώρου καθώς και διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Πάμπλο. Ένας καμβάς αναμνήσεις» με τον Αντώνη Σέργη (10+).

Ακόμη , εργαστήρι βασισμένο στο βιβλίο «30+1 Τρόποι για να περνάς ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου» με την Άντρη Χαϊράλλα (για γονείς και παιδιά), και παρουσίαση του βιβλίου «Το αλλιώτικο ταξίδι του Ιάκωβου» από τη δημοσιογράφο Όλγα Κωνσταντίνου και σύντομη ανάγνωση από τον Λεωνίδα Νικολαΐδη.

Η 1η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου συνεχίστηκε με αφήγηση του βιβλίου «Δεκατέσσερις ημέρες στην Αρχαία Ελλάδα: ημερολόγιο από το ταξίδι του Λεωνίδα» και δημιουργικές δραστηριότητες με τον Ελευθέριο Πλουτάρχου (9+), διαδραστική παρουσίαση του παραμυθιού «Το λιοντάρι ξέρει» και δραστηριότητες με την Πάμελα Αναστασίου Παπαϊακώβου (7+) και τέλος αφήγηση με μουσική και δραστηριότητες με τον Λουκά Παναγή.

Η είσοδος στην έκθεση και στις δραστηριότητες ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της έκθεσης, οι διοργανωτές έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, για την προσωπική ασφάλεια και υγεία των παρευρισκόμενων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Κυκλοφόρησε από τις αθηναϊκές εκδόσεις Τυφλόμυγα η δίγλωσση έκδοση (ελληνικά – ισπανικά) «Inscrito – Επιγεγραμμένος», [45 + 2 αφορισμοί] του Κώστα Ρεούση.

Επιγεγραμμένος ων

Μερικές σκέψεις για τη νέα συλλογή του Κώστα Ρεούση «Inscrito – Επιγεγραμμένος», [45 + 2 αφορισμοί]
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Στο βιβλίο, μεγάλου σχήματος, η συγγραφέας περιγράφει όλα όσα θυμάται ο παππούς από τη ζωή του στην καταπράσινη Κυθρέα, με τον περίφημο Κεφαλόβρυσο

Παραμυθίας αφηγήσεις

Η επίγνωση της καταγωγής και η γνωριμία με τον τόπο είναι ένας τρόπος να μην ξεχάσουμε και να ελπίζουμε
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Ιωάννα Πισσαρίδου και ο συγγραφέας Ανδρέας Χρ. Ανδρέου με θέμα «Το Βερεγγάρια ζωντανεύει μέσα από τη λογοτεχνία»

Λογοτεχνική συνάντηση

Το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέα Γιόλα Δαμιανού-Παπαδοπούλου «Τρεις γενιές σιωπής ΒΕΡΕΓΓΑΡΙΑ»
Kathimerini.com.cy
 |  ΒΙΒΛΙΟ