ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διοργανώνεται για πρώτη φορά το «Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας»

Συμμετέχουν ποιητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό

ΚΥΠΕ

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στη Λάρνακα το «Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης» στο οποίο συμμετέχουν ποιητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε γραπτή ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται ότι «το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Απριλίου μέχρι και την 1η Μαϊου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας «Γ. Λυκούργος» και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν ποιητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ κατά τη διάρκεια του θα πραγματοποιούνται πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με απαγγελία ποιημάτων και εκτέλεση μελοποιημένων ποιητικών έργων, επιστημονικές ανακοινώσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και εικαστική έκθεση».

Προστίθεται ότι «το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας» αποτελεί καρπό συνεργασίας των εμπνευστών του στην Κύπρο με τους διοργανωτές του θεσμού στην Πάτρα, δηλαδή του Προέδρου του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας Τριαντάφυλλου Κωτόπουλου καθηγητή Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και της Ελένης Αρτεμίου Φωτιάδου, ποιήτριας και συγγραφέως, Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας».

Σημειώνεται ότι «το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο και έχει την καθολική – υλική, τεχνική και οικονομική – στήριξη του Δήμου Λάρνακας. Παράλληλα στηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου καθώς και επιχειρήσεις και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πόλη και στηρίζεται από τον βιότοπο πολιτισμού culturebook.gr, τον οποίο διευθύνει ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς και του οποίου επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος».

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται ακόμα ότι «ο καθηγητής Κωτόπουλος ανέφερε πως το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας θα αποτελέσει τόπο συνεύρεσης ανθρώπων του πνεύματος που επιμένουν να διατηρούν αναμμένη τη φλόγα της δημιουργικής πράξης, προτείνοντας μίαν άλλη θέαση της πραγματικότητας και θα πολιτογραφήσουν τη Λάρνακα ως πόλη της ποίησης και των ποιητών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Για να αντιληφθούμε τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στα του βιβλίου πρέπει να δούμε και πώς η Κύπρος, η Κυπριακή Δημοκρατία ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΒΙΒΛΙΟ