ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένα βιβλίο εξοικείωσης με την εξωτερική πολιτική (βίντεο)

Παρουσιάστηκε στη Λεμεσό το «30 χρόνια παρών. Ιδέες και σκέψεις για την Κύπρο μας» του Ι. Κασουλίδη

Newsroom K

Παρουσιάστηκε την Τρίτη 28 Μαΐου, στη Λεμεσό, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» το βιβλίο του Ιωάννη Κασουλίδη, «30 χρόνια παρών. Ιδέες και σκέψεις για την Κύπρο μας». Το βιβλίο παρουσίασαν ο διευθυντής της «Καθημερινής» Ανδρέας Παράσχος, ο πρέσβης Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, πρώην γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής Κοινότητας και μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Ανδρέας Παράσχος, παρουσιάζοντας το βιβλίο, έκανε αναφορά στον άνθρωπο και πολιτικό Ιωάννη Κασουλίδη και πώς ο τέως ΥΠΕΞ διαχειρίστηκε τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας από την αρχή της πολιτικής του καριέρας έως την ημέρα που αποχώρησε από την ενεργό πολιτική δράση. Ο Ανδρέας Παράσχος σημείωσε χαρακτηριστικά «μπορώ να υπογράψω ότι ο Ιωάννης Κασουλίδης ήρθε ως κύριος και έφυγε σερ».

Ο πρέσβης Αλέξανδρος Ν. Ζήνων στη ομιλία του για το βιβλίο σημείωσε ότι όσα καταγράφονται στις σελίδες του πονήματος του κ. Κασουλίδη είναι όσα έκανε πίστευε και προσπαθούσε να εφαρμόζει κατά τη διάρκεια της πολιτικής του θητείας. Η παραμέριση της μονοθεματικότητας της εξωτερικής πολιτικής της Δημοκρατίας, οι προσπάθειες σύμπηξης συμμαχιών με περιφερειακές χώρες ήταν από τα σημαντικά επιτεύγματα του Ιωάννη Κασουλίδη. «Η σφαιρικότητα και η πληρότητα της προσέγγισής του εντυπωσιάζει ακόμη κι εμάς, που είμαστε περισσότερο εξοικειωμένοι με αυτόν τον τρόπο σκέψης [σ.σ. του συγγραφέα]» και κατέληξε «το βιβλίο του Ιωάννη Κασουλίδη αποτελεί αναμφίβολα ένα χρήσιμο και απαραίτητο βοήθημα όχι μόνο για όσους ασχολούνται με τα της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και για όσους ασχολούνται με τα κοινά.».

Ο διπλωμάτης Ανδρέας Μαυρογιάννης, μιλώντας για το βιβλίο του Κασουλίδη, σημείωσε ότι το πολιτικό όραμα του Ιωάννη Κασουλίδη είναι πανταχού παρόν στις σελίδες του βιβλίου και διαπνέει όλα τα επιχειρήματά του.

Στον χαιρετισμό του ο Ιωάννης Κασουλίδης, ευχαριστώντας την εφημερίδα «Καθημερινή» και τους ομιλητές, είπε ότι ήταν μεγάλη επιθυμία του να παρουσιαστεί το βιβλίο και στη Λεμεσό. Στη σύντομη ομιλία του συγγραφέας τόνισε, «και μη φοβηθείτε, δεν είναι για ειδικούς το βιβλίο, είναι για να εξεικοιωθείτε με την εξωτερική πολιτική της Κύπρο.»

Την εκδήλωση συντόνισε ο Απόστολος Γ. Κουρουπάκης, υπεύθυνος Ύλης της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Η βιογραφία θα είναι γραμμένη από τον ομότεχνό του Μπλέικ Μπέιλι, γνωστό μεταξύ άλλων για τις βιογραφίες του Τζον Τσίβερ και του Ρίτσαρντ Γέιτς

Βιογραφία του Ροθ το 2021

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία του Αμερικανού συγγραφέα πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου 2021
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Oι κανόνες που έδινε στους ηθοποιούς ο Λευτέρης Βογιατζής δεν ήταν κανόνες τού πώς να παίζεις, αλλά τού «πώς να διαθέτεις τον εαυτό σου»

«Εψαχνε κάθε λέξη...»

Τα πρακτικά της διημερίδας εκδόθηκαν σε ένα τόμο με τίτλο «Ο σκηνοθέτης, ο ηθοποιός Λευτέρης Βογιατζής»
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ