ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένας Ιούνιος γεμάτος λογοτεχνία

Βιβλιοπαρουσιάσεις για τους λάτρεις του καλού βιβλίου

Newsroom K

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο παρουσιάζει το ποιητικό έργο του Γιώργου Καλοζώη σε εκδήλωση με τίτλο «Το ανήκουστο μάθημα». Ο Γιώργος Καλοζώης είναι ένας από τους σημαντικούς σύγχρονους Κύπριους ποιητές και έως σήμερα έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές. Οι συλλογές του «Ανάποδος κόσμος» (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2000) «Η κλίση του ρήματος» έχουν τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η πανεπιστημιακός Μαίρη Ρούσσου-Sinclair, ο ποιητής και δημοσιογράφος Μιχάλης Παπαδόπουλος και η ποιήτρια Στέλλα Βοσκαρίδου Οικονόμου. Ο ποιητής στο τέλος της εκδήλωσης θα απαγγείλει ποιήματα από τις συλλογές του. 

Σάββατο 2 Ιουνίου, ώρα 7:30 μ.μ. Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί», Γρηγόρη Αυξεντίου 9, πάροδος Αγίας Φυλάξεως, Λεμεσός. Είσοδος ελεύθερη.

 

Το νέο μυθιστόρημα του Σταύρου Χριστοδούλου με τίτλο «Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός», μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη και εντάσσεται στη σειρά Καστανιώτης Noir. και παρουσιάζεται στις 4 Ιουνίου στη Λευκωσία στη Δημοσιογραφική Εστία. Αυτή είναι η δεύτερη συγγραφική δουλειά του Σταύρου Χριστοδούλου, το πρώτο του μυθιστόρημα ήταν το «Hotel National» (2016). Για το νέο του βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Γουλιάμος και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιάννης Ράγκος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Στέλα Φυρογένη και την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Κωνσταντίνου. Στο βιβλίο του Σταύρου Χριστοδούλου κανείς δεν μοιάζει αθώος, ενώ η αλήθεια κρύβεται, όπως πάντα, στις λεπτομέρειες. Καθώς αποκαλύπτεται το μυστήριο, τα γκρίζα νερά του Δούναβη παρασέρνουν τις ιστορίες ανθρώπων που το μόνο που επιθύμησαν ήταν ν’ αγαπηθούν.

Δευτέρα 4 Ιουνίου, ώρα 7:00 μ.μ. Δημοσιογραφική Εστία, λεωφόρος ΡΙΚ 12,

 

Το Ίδρυμα Κοινωνικοπολιτικών Μελετών διοργανώνει την παρουσίαση βιβλίων του Λουκά Κακουλλή στον χώρο του CIIM Λευκωσίας (δίπλα από το ΚΕΜΑ). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ανδρέας Πέτρου, τέως δήμαρχος Αγλαντζιάς. Θα μιλήσουν για τον συγγραφέα οι δρ Κυριάκος Τζιαμπάζης, συγγραφέας – ερευνητής, ο πρόεδρος του ΙΚΜΕ Τάκης Χατζηδημητρίου, ο Μιχάλης Παπαπέτρου, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και η Αιμίλια Μαστρή Χριστοφορίδου οικονομολόγος - Ομάδα Αμμόχωστος η πόλη μας. Παρέμβαση θα κάνει ο Λουκάς Κακουλλής. Τη συζητηση θα συντονίζει ο Αλέκος Τριγγίδης. Δευτέρα 4 Ιουνίου, ώρα 7:00 μ.μ. CIIM, λεωφόρος Ακαδημίας 21, Αγλαντζιά. Πληροφορίες τηλέφωνο 99741557, 99484776.

 

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και οι εκδόσεις Γκοβόστη παρουσιάζουν τη νέα συλλογή διηγημάτων του λογοτέχνη Χρίστου Χατζήπαπα «αλλόφυλοι εραστές», από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Σε αυτή τη συλλογή ο συγγραφέας καταφέρνει να διεισδύσει στην κυπριακή ψυχή που είναι τόσο φορτισμένη, από την εισβολή, την κατοχή και τα εμφύλια πάθη. Τα δεκαοχτώ διηγήματα της συλλογής είναι χωρισμένα σε δυο ενότητες, ισορροπώντας μεταξύ του προσωπικού πόνου και της συλλογικής συνείδησης. Εισηγήσεις για τη συλλογή θα κάνουν οι λογοτέχνες Αιμίλιος Σολωμού και Μυρτώ Αζίνα και αποσπάσματα από τα διηγήματα θα διαβάσουν η Όλγα Πιερίδου και ο Ανδρέας Τσουρής. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου Αγγέλα Καϊμακλιώτη και ο δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης.

Τρίτη, 5 Ιουνίου, ώρα 7:45, Σκαλί Αγλαντζιάς, Αγίου Γεωργίου 15, Αγλαντζιά.

 

Oι εκδόσεις Εν Τύποις παρουσιάζουν το βιβλίο του Βάσου Καραγιώργη «Μνήμες, νοσταλγίες και ξεριζωμοί. Τρίκωμο – Σαλαμίνα» στην αίθουσα διαλέξεων του Ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης». Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο διευθυντής του Ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» κ. Χαράλαμπος Μπακιρτζής. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκπαιδευτικός Παύλος Φ. Ιωαννίδης και ο δημοσιογράφος Κώστας Σερέζης. Ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης θα απαγγείλει δύο ποιήματά του σχετικά με τη Σαλαμίνα και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον συγγραφέα.

Τρίτη, 5 Ιουνίου, ώρα 7:30 μ.μ., Ίδρυμα «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», Γλάδστωνος 40, Λευκωσία.

 

Ο εκδοτικός οίκος Φίλντισι παρουσιάζει την ποιητική συλλογή της Μαρίνας Αρμεύτη «Ο κύριος ιππόκαμπος». Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι Λίνα Νικολακοπούλου - στιχουργός και ο Ανδρέας Παράσχος - δημοσιογράφος. Ποιήματα θα απαγγείλει η ηθοποιός Ελενα Χειλέτη.

Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνου Σολομωνίδη, Πάνου Σολομωνίδη 8, Λεμεσός

 

Το βιβλιοπωλείο «Moufflon Bookshop» στη Λευκωσία παρουσιάζει τον τόμο «Αρμένιοι τραπεζίτες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία». Ο τόμος είναι μία ιστορική προοπτική από τον M.H. Bouldoukian, πρώην αναπληρωτή διοικητή της Banque du Liban, ο οποίος θα μιλήσει επίσης για τους Έλληνες τραπεζίτες της ίδιας περιόδου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο δρ Συμεών Μάτσης, πρόεδρος του Πολιτιστικού ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και ο δρ Thomas Alexander-Sinclair από το Πανεπιστημίου Κύπρου. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Δευτέρα 11 Ιουνίου, ώρα 7:30 μ.μ. Πολιτιστικό ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, Παλιά Λευκωσία


Το βραβείο «Γ.Φ. Πιερίδης» με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου απονέμεται φέτος στον ποιητή Κώστα Βασιλείου, μία από τις σημαντικότερες μορφές της Γενιάς της Ανεξαρτησίας και γενικότερα της σύγχρονής ποίησης. Δημοσίευσε κριτικές μελέτες και δοκίμια στον περιοδικό Τύπο και εξέδωσε σε έξι τόμους τα ποιητικά έργα του Βασίλη Μιχαηλίδη. Δημοσίευσε επίσης το «Νάμιν… του Κώστα Μόντη» (2014) και το «Νάμιν Β΄» (2015). Για το έργο του Κώστα Βασιλείου θα μιλήσουν ο φιλόλογος Γιώργος Μύαρης, ο ποιητής – κριτικός Παναγιώτης Νικολαΐδης και ο νομικός – οικονομολόγος Παύλος Μαυρογιάννης. Αποσπάσματα από το έργο του θα διαβάσουν οι: Όλγα Πιερίδου, Αλέκος Μιχαηλίδης, Ιόλη Μιχαηλίδη, Μυρτώ Αζίνα Χρονίδη και Παντελίτσα Μαυρογιάννη.

Δευτέρα, 11 Ιουνίου, ώρα 7:00 μ.μ., Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης Αμμοχώστου, Λευκωσία.

 

Ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας θα βρεθεί σττα βιβλιοπωλεία της Κύπρου (Πάφου, Λάρνακας, Λευκωσίας και Λεμεσού) με αφορμή το νέο του βιβλίο από τις 11 Ιουνίου μέχρι και τις 14 Ιουνίου.  Αναλυτικά οι παρουσιάσεις:

Πάφος: Οι εκδόσεις Διόπτρα & το βιβλιοπωλείο Parga
Δευτέρα 11 Ιουνίου, 19:00 - 21:00 στoν χώρο του βιβλιοπωλείου (Αθηνών 8, 26811130)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Μαρία Στυλιανού και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Λάρνακα: Οι εκδόσεις Διόπτρα & το βιβλιοπωλείο Parga
Τρίτη 12 Ιουνίου, 19:00 - 21:00 στoν χώρο του βιβλιοπωλείου (Στρατηγού Τιμάγια 9, 24668090)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος και εμψυχώτρια δημιουργικής γραφής Γιώτα Δημητρίου και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Λευκωσία: Οι εκδόσεις Διόπτρα & το βιβλιοπωλείο Public
Τετάρτη 13 Ιουνίου, 19:00 - 21:00 στoν χώρο του βιβλιοπωλείου (Λεωφ.Τσερίου 94, Στρόβολος - 22327740)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δόκτωρ Μαρία Μιχαηλίδου και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Λεμεσός: Οι εκδόσεις Διόπτρα & το βιβλιοπωλείο Public
Πέμπτη 14 Ιουνίου, 18:00 - 20:00 στoν χώρο του βιβλιοπωλείου (Shopping My Mall, 25826926)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Η βιογραφία θα είναι γραμμένη από τον ομότεχνό του Μπλέικ Μπέιλι, γνωστό μεταξύ άλλων για τις βιογραφίες του Τζον Τσίβερ και του Ρίτσαρντ Γέιτς

Βιογραφία του Ροθ το 2021

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία του Αμερικανού συγγραφέα πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου 2021
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Oι κανόνες που έδινε στους ηθοποιούς ο Λευτέρης Βογιατζής δεν ήταν κανόνες τού πώς να παίζεις, αλλά τού «πώς να διαθέτεις τον εαυτό σου»

«Εψαχνε κάθε λέξη...»

Τα πρακτικά της διημερίδας εκδόθηκαν σε ένα τόμο με τίτλο «Ο σκηνοθέτης, ο ηθοποιός Λευτέρης Βογιατζής»
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ