ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κωνσταντίνος Κοκολογιάννης, «Συμμορία»

Πρόκειται για μια ιστορία τριών ανθρώπων της γενιάς του Χι, της Χαμένης γενιάς

Newsroom K

εκδόσεις Κενό 2019

Η νέα ποιητική δουλειά του Κωνσταντίνου Κοκολογιάννη «Συμμορία» κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019 από τις Εκδόσεις Κενό. Πρόκειται για μια ιστορία τριών ανθρώπων της γενιάς του Χι, της Χαμένης γενιάς, που εξελίσσεται σε έναν χρόνο ασαφή, για το τι είναι μέλλον και τι είναι παρελθόν. Μια συμμορία που εξελίχθηκε σε δύναμη, στηριζόμενη στις «παραδοσιακές» αξίες της Ελλάδας. Μια ιστορία σάτιρας, της κοινωνίας και τριών Very Idiot People που σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν με την αξία τους να μεταμορφωθούν σε Very Important Persons, ως την τελική πτώση του μετεωρίτη.

Ζώντας για μια δεκαετία στην Ιταλία, ο συγγραφέας απέκτησε πολλούς φανταστικούς φίλους. Τους έδινε περίεργα ονόματα, όπως Pier Paolo Pasolini, Luigi Pirandello, Eugenio Montale. Για ώρες κουβέντιαζαν παρέα, κάνοντας τον περίπατό τους ή πίνοντας ένα cappuccino, τρώγοντας μια carbonara. Ωστόσο, ο πιο αγαπημένος του φανταστικός φίλος είχε το περίεργο όνομα Dario Fo. Ο Dario ήταν παλιάτσος το επάγγελμα, έλεγε, μάλιστα, ότι κάνει πιρουέτες για να διασκεδάσει τον κόσμο, σατιρίζοντας όσους βρίσκονται στην εξουσία. Έδειχνε πόσο φουσκωμένοι και ματαιόδοξοι είναι οι ισχυροί που κάνουν πολέμους, στους οποίους εμείς σκοτωνόμαστε.

Του έλεγε ότι έτσι τους απογυμνώνει, «βγάζω το πώμα και... φσσσσ... ξεφουσκώνουν». Έτσι και ο Κωνσταντίνος Κοκολογιάννης αποφάσισε να ντυθεί παλιάτσος και να τιμήσει τον φανταστικό του φίλο, αφήνοντας για λίγο κατά μέρος την ποίηση και γράφοντας μια κοινωνικοπολιτική σάτιρα με στοιχεία σουρεαλισμού. Ο συγγραφέας, μετανάστης από τα 19 του και παιδί της Χι γενιάς, βλέπει από μακριά και παρουσιάζει μία άλλη Ελλάδα με σαρκαστική διάθεση. Μια ιστορία που εξελίσσεται σε χρόνο ασαφή για το τι είναι μέλλον και τι παρελθόν. Μια Συμμορία που μπορεί κανείς να ανακαλύψει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες του πλανήτη μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βιβλίο  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Μέχρι σήμερα όμως έχουν πουληθεί 350 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο, ενώ YouTubers και TikTokers ανά τον κόσμο δημοσιεύουν βίντεο με τους εαυτούς τους καθώς λύνουν τον Κύβο

Ο Κύβος του Ρούμπικ

O Ούγγρος καθηγητής αρχιτεκτονικής Ερνο Ρούμπικ εξέδωσε μόλις το πρώτο του βιβλίο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X