ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μια διαφορετική ποιητική βραδιά

Παρουσίαση του βιβλίου «Εν Καμίνω [τέσσερις συνένοχοι]» στη Λευκωσία

Newsroom K

Μία διαφορετική καιμάλλον εναλλακτική παρουσίαση βιβλίου θα γίνει το Σάββατο το βράδυ στο καφενείο «Μαραμπού», στην παλιά Λευκωσία, δίπλα από τον «Ερωδό», εντός της στοάς. Θα παρουσιαστεί το βιβλίο των Κώστα Ρεούση-Μπάμπη Λάσκαρι- Larry Cool-Παναγιώτη Θανασούλη, «εν καμίνω» [τέσσερις συνένοχοι], των εκδόσεων Τυφλόμυγα, από τον ποιητή και ιδρυτή της Υπερπραγματικής Φράξιας Λευκω©ίας (από το 2005), Κώστα Ρεούση, Ο ποιητής θα μιλήσει για το βιβλίο και θα απαγγείλει τη δική του «συνενοχή» -την ποιητική συλλογή «Ξεκούρδιστος Λυγμός» [άχαροι στίχοι], η οποία και είναι αφιερωμένη στον Πραξιτέλη Δασκαλάκη, ιδιοκτήτη του «Μαραμπού».

Της παρουσίασης θα ακολουθήσει DJ set, από τον Χάρη, ο οποίος θα «καλπάσει» στις μουσικές του κόσμου μέσα από τους πολύτιμους δίσκους βινυλίου του.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Τέσσερις ποιητές που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, με τη δική του πορεία ο καθένας στο χώρο-πεδίο ή ακόμη και «θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων» της γραφής, καταθέτουν τέσσερις ξεχωριστές ποιητικές συλλογές και δημιουργούν μία «συνενοχή» εκ του μακρόθεν με την αρωγή-διαμεσολάβηση του εκδότη Κώστα Κατσικιά. Ο Κώστας Ρεούσης με τον «Ξεκούρδιστο Λυγμό» και τους άχαρους στίχους του, ο Μπάμπης Λάσκαρις με τις «Αγχόνες και Βράγχια», ο Larry Cool με την «Εποχή των Σωμάτων» και ο Παναγιώτης Θανασούλης με το «ΜΙ-ΛΑ-ΡΕ-ΣΟΛ» βρίσκονται «εν καμίνω» και «στο δρόμο», χωρίς καμία διάθεση για ψεύτικες συγκινήσεις, συμπάθειες, φιλικές ή άλλες σχέσεις, κολακείες, χειροκροτήματα κι αναγνωρίσεις. Τέσσερις «ταγματάρχες» της ποιητικής γραφής, εκτίθενται-παρατάσσονται-συντάσσονται με τα τέσσερα «τάγματα» των στρατιωτών-στίχων τους, στην πρώτη γραμμή πυρός ενός αδυσώπητα γλυκανάλατου σύγχρονου ποιητικού-πολεμικού τοπίου, προσδοκώντας απ’ τους δυνητικούς αναγνώστες το «τίποτε» που είναι, ίσως, το «κάτι». Το σχέδιο που κοσμεί το εξώφυλλο είναι λεπτομέρεια από πίνακα του ποιητή, ζωγράφου και ρεμπέτη, Κώστα Ριτσώνη (1946-2015).

Εκδόσεις Τυφλόμυγα, Αραχώβης 14-16, 106 80 Αθήνα-Εξάρχεια, Αττική-Ελλάς, τηλ.: +302103637164, fax: +302103637165, e-mail: tflmg@yahoo.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία από Koshu Kunii on Unsplash

5+1 βιβλία για τον ρατσισμό

Σας προτείνουμε μερικά βιβλία τα οποία θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε καλύτερα την κατάσταση, να ανοίξει το μυαλό μας ...
Newsroom K
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X