ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρατείνεται η προθεσμία για συμμετοχή στον διαγωνισμό «Ένα γλυπτό με ένα ποίημα»

Μέχρι τις 31η Δεκεμβρίου 2020 ο διαγωνισμός ποίησης «Ένα γλυπτό με ένα ποίημα» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος «Αρωμα Αγίας Νάπας – Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στον διαγωνισμό ποίησης «Ένα γλυπτό με ένα ποίημα» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος «Αρωμα Αγίας Νάπας – Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής».

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι «η παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, αποφασίστηκε μετά από παράκληση αρκετών ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Ταυτόχρονα επειδή τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας του Covid-19, η ετήσια επίσημη εκδήλωση του Συνδέσμου κατά την οποία θα γίνουν και οι βραβεύσεις των νικητών του διαγωνισμού, αναβάλλεται για το 2021».

Ο Σύνδεσμος στις αρχές Ιουλίου είχε προκηρύξει τον 1ο διαγωνισμό ποίησης για το έτος 2020 με τίτλο «Ενα γλυπτό με ένα ποίημα», στα πλαίσια του ετήσιου θεσμού Διαγωνισμού Ποίησης και Λογοτεχνίας, με θέμα εμπνευσμένο από συγκεκριμένο έργο γλυπτικής του Πάρκου ή από το σύνολο των έργων του Πάρκου Γλυπτικής Αγίας Νάπας».

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού «η συμμετοχή είναι ελεύθερη και μπορούν να συμμετάσχουν ποιητές, λογοτέχνες, μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, σπουδαστές Πανεπιστημίου και άλλων Ιδρυμάτων Ανώτερης ή Ανώτατης Εκπαίδευσης ή και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος. Η γλώσσα θα πρέπει να είναι στην πανελλήνια δημοτική ή στην κυπριακή διάλεκτο, ενώ η έκταση του κάθε ποιήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους εκατό (100) στίχους».

Ακόμα «το κάθε ποίημα θα πρέπει να είναι εμπνευσμένο από συγκεκριμένο γλυπτό έργο του Πάρκου ή από το σύνολο των έργων του Διεθνούς Ανοικτού Πάρκου Γλυπτικής Αγίας Νάπας. Τα ποιήματα που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό δεν πρέπει να έχουν δημοσιευθεί πριν την υποβολή τους και ούτε θα πρέπει να δημοσιευθούν πριν το τέλος του διαγωνισμού και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ π κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα υποβολής μέχρι τρία ποιήματα εμπνευσμένα από διαφορετικό γλυπτό το κάθε ένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Τα χρόνια της Πλαθ στο Κέμπριτζ και η συνάντησή της με τον Τεντ Χιου «μιλούν» για ένα γάμο μεταξύ δύο προσωπικοτήτων που θα μπορούσαν να αλλάξουν την πορεία της αγγλόφωνης ποίησης

Η Σίλβια Πλαθ στο φως

Το βιβλίο «Red Comet: The Short Life and Blazing Art of Sylvia Plath», που βγήκε στα βιβλιοπωλεία πριν από λίγες ημέρες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Το πρώτο δισέλιδο του βιβλίου, με τις έξι ηπείρους, που θα ακολουθήσουν αναλυτικά, και τους ωκεανούς γεμάτους ζωή

Άτλας νοερών ταξιδιών

Ενα παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο για αναγνώστες-περιηγητές, που λειτουργεί σαν παράθυρο στον κόσμο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ