ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρουσίαση βιβλίου - «Η Γαλλική Επανάσταση. Από τη Βαστίλη στο Βατερλώ»

Το βιβλίο του Ματθαίου Γεωργίου Οικονομίδη παρουσίασαν ο Γιώργος Κέντας, πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΡΙΚ, ακαδημαϊκός και ο Κώστας Μαυρίδης, ευρωβουλευτής, ακαδημαϊκός

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παρουσιάστηκε την Τρίτη 20 Ιουνίου στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, το νέο βιβλίο του Ματθαίου Γεωργίου Οικονομίδη «Η Γαλλική Επανάσταση. Από τη Βαστίλη στο Βατερλώ». Το βιβλίο παρουσίασαν ο Γιώργος Κέντας, πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΡΙΚ, ακαδημαϊκός και ο Κώστας Μαυρίδης, ευρωβουλευτής, ακαδημαϊκός.

Το νέο έργο του Ματθαίου Οικονομίδη, έκτασης 744 σελίδων, πραγματεύεται το μείζον ιστορικό γεγονός της Γαλλικής Επανάστασης, επεκτείνοντας τη διατριβή του έως τη λήξη των Ναπολεόντειων Πολέμων, εξ ου και ο τίτλος του βιβλίου «Η Γαλλική Επανάσταση. Από τη Βαστίλη στο Βατερλώ».

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον χαιρετισμό του στο βιβλίο «Αντικειμενικός σκοπός της παρούσας διατριβής», όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει το έργο του, «υπήρξε εξ αρχής η πληρέστερη κατανόηση και η πλέον καθολική διερεύνηση της συγκεκριμένης εποχής».

Ο κ. Κώστας Μαυρίδης μιλώντας για το βιβλίο είπε πως ονομάζει το βιβλίο του Οικονομίδη πνευματικό πόνημα, και πως το πόνημα αυτό είναι πρωτίστως ένας ύμνος στη δημοκρατία. και ο κ. Γιώργος Κέντας ανέφερε πως προσωπικά συνιστά το εν λόγω βιβλίο ως διδακτικό εγχειρίδιο σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο, χαρακτηρίζοντας τον συγγραφέα ως υπόδειγμα σκαπανέα της ιστορίας.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθηκαν άνθρωποι της πολιτικής, μεταξύ αυτών οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Σάβια Ορφανίδου, Χάρης Γεωργιάδης και Γιώργος Κάρουλας, ο πρώην βουλευτής και τέως πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης, ο πρώην βουλευτής Ρίκκος Μαππουρίδης, ο δήμαρχος Κυθρέας Πέτρος Καρεκλάς, καθώς και πολλοί φίλοι του συγγραφέα.


Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε δύο ήρωες του κυπριακού ελληνισμού, στους Νικόλαο Δημητρίου Θεοφάνους και Γεώργιο Νικολάου Μελιφρονίδη, ο μεν πρώτος έπεσε το 1956 κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, και ο δεύτερος έπεσε στις 22 Ιουλίου 1974 κατά την πρώτη φάση της τουρκικής εισβολής, αμφότεροι στις παρυφές της Κερύνειας.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Απόστολος Γ. Κουρουπάκης, υπεύθυνος Ύλης και αρχισυντάκτης ενθέτου «Ζωή» της Καθημερινής Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βιβλίο  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ