ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρουσίαση βιβλίου της δημοσιογράφου και ακτιβίστριας Μ. Hekkers

Το βιωματικό βιβλίο με τίτλο «Amir`s Blue Elephant» περιγράφει εμπειρίες ζωής της συγγραφέως

ΚΥΠΕ

Το βιβλίο της δημοσιογράφου και ακτιβίστριας Melissa Hekkers παρουσιάστηκε στο Πολυχώρο Αττικόν στο κοινό της Πάφου.

Το βιωματικό βιβλίο με τίτλο "Amir`s Blue Elephant " περιγράφει εμπειρίες ζωής της συγγραφέως από την παραμονή της για περίοδο τεσσάρων μηνών ως εθελόντρια το σε ένα από τους καταυλισμούς προσφύγων της Λέσβου.

Ευαισθησία και τρυφερότητα από μιαν ξεχωριστή γυναίκα σε ένα βιβλίο που καλεί το κοινό να δουν το μεταναστευτικό πρόβλημα με καθαρά μάτια. Το βιβλίο παρουσίασε η συμπατριώτισσά μας Rachael Pettus μια γυναίκα που αθόρυβα " πήρε πάνω της" το θέμα των προσφύγων στην πόλη της Πάφου.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα και τόλμη, τόσο για τον τρόπο που προσεγγίζει η συγγραφέας τα διάφορα θέματα που άπτονται ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου σήμερα, του προσφυγικού, όσο και για το θάρρος της συγγραφέως να μοιραστεί με το αναγνωστικό κοινό όλα αυτά τα συναισθήματα που αναπόφευκτα ένοιωσε και νοιώθει σ` αυτή τη γεμάτη προκλήσεις για όλους διαδρομή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης η Άννα Τσέλεπου μίλησε για το προσφυγικό θέμα.

Τα βίαια κατασταλτικά μέτρα κατά των προσφύγων και των μεταναστών δεν προωθούν ανέφερε ,σε καμία περίπτωση κάποια λύση. Ικανοποιούν μόνο προσωρινά την ανάγκη πολλών κυβερνήσεων, κυρίως της κεντρικής Ευρώπης.

Είπε ακόμη πως το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα δεν λύνονται με τα τείχη, τους φράχτες, τα πογκρόμ και τις επαναπροωθήσεις των προσφύγων και μεταναστών πίσω στην αθλιότητα της φτώχειας και τη φρίκη του πολέμου, αιτίες που τους έδιωξαν από τις πατρίδες τους.

Εκτίμησε δε ότι χρειάζεται συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια βοήθειας, η οποία πρέπει να δοθεί άμεσα από όλους εμάς που έχουμε ακόμη την τύχη να βρισκόμαστε σ’ εκείνη την (άλλη) όχθη που αναζητούν να προσεγγίσουν οι τρομαγμένοι και δυστυχισμένοι συνάνθρωποι μας, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση