ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:41
 

Πραγματοποιήθηκε η 1η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής

Έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από ζητήματα κριτικής και νεανικής λογοτεχνικής δημιουργίας

Newsroom K

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Λόγου και Τέχνης «Ροές» η 1η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής. Στη Συνέλευση συζητήθηκαν η Έκθεση πεπραγμένων του έτους 2019,  ο προγραμματισμός δράσεων του Ομίλου για το 2020. Επίσης, έγινε έγκριση νέων μελών, ο ταμειακός έλεγχος και στο τέλος τα παρευρισκόμενα μέλη κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με διάφορα ζητήματα.

Οι απόψεις επικεντρώθηκαν στον τομέα των λογοτεχνικών μεταφράσεων και της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των Κυπρίων λογοτεχνών και των λογοτεχνών από άλλες χώρες, στο πλαίσιο κοινών εκδηλώσεων. Ακόμη, έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από ζητήματα της λογοτεχνικής κριτικής και της νεανικής λογοτεχνικής δημιουργίας.

Ο πρόεδρος του ΟΛΚ δρ Λεωνίδας Γαλάζης τόνισε κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας ότι από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του 2020 ξεχωρίζουν το διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο «Καβάφης και Κύπρος», που θα συνδιοργανωθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η Σειρά Διαλέξεων «Τάσεις και αναζητήσεις στην ποίηση της Γενιάς της Εισβολής», η ημερίδα για τον πεζογράφο Ανδρέα Ονουφρίου και η εσπερίδα για τον λογοτέχνη και πανεπιστημιακό Στέφανο Κωνσταντινίδη. Οι δράσεις αυτές, στις οποίες θα λάβουν μέρος πανεπιστημιακοί, μελετητές και λογοτέχνες εγνωσμένου κύρους, θα πλαισιωθούν από άλλες είκοσι δύο εκδηλώσεις.

 

 Κοπή βασιλόπιτας και νέα μέλη

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής των νέων μελών του ΟΛΚ. 

Κατά την τελετή υποδοχής των νέων μελών του ΟΛΚ, την οποία συντόνισε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου δρ Κυριάκος Ιωάννου, αναγνώσθηκαν ποιήματα και πεζά από τους λογοτέχνες: Παναγιώτη Θεοδώρου, Ιωσήφ Ιωσηφίδη, Ευάγγελο Καραφωτιά, Κλεοπάτρα Μακρίδου-Robinet, Σταυρούλα Μπίου, Νίκο Πενταρά, Μαρία Περατικού-Κοκαράκη, Γιώργο Πετούση, Ελένη Στρατή-Σωφρονίου, Μελίτα Τόκα-Καραχάλιου και Άγι Χαραλαμπίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Μάλλον θα πρέπει να αποκτήσουμε ανοσία στις νέες θεωρίες συνωμοσίας, όπως και στον νέο ιό», λέει στην «Κ» ο καθηγητής Μιούρχεντ. SHUTTERSTOCK

Ο νέος ιός της συνωμοσίας

Οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν την τιμητική τους κάθε φορά που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει ένα μικρό ή ένα μεγάλο πρόβλημα
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Τα βιβλία αυτά παρασύρουν τους αναγνώστες στα βήματα των σπουδαιότερων προσώπων στον τομέα των social media.

4 must read βιβλία για τα social media

Παρακάτω σας προτείνουμε βιβλία με τις βιογραφίες ανθρώπων που με τις εφαρμογές που δημιούργησαν ανέβασαν την επικοινωνία ...
Newsroom K
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X