ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σταύρος Χριστοδούλου: Όψεις της κυπριακής πεζογραφίας του 21ου αιώνα

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής διοργανώνει την εκδήλωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής διοργανώνει την εκδήλωση «Όψεις της κυπριακής πεζογραφίας της πρώτης εικοσαετίας του 21ου αιώνα - Διάλεξη Δ΄: Σταύρος Χριστοδούλου».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Λεωνίδας Γαλάζης, Πρόεδρος του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής

ΔΙΑΛΕΞΗ
Γιώργος Μολέσκης, ποιητής – πεζογράφος – μεταφραστής
«Άνθρωποι πιασμένοι στα δίκτυα της Ιστορίας»
ΜΙΚΡΟ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Συντονισμός της εκδήλωσης: Στέλλα Μιλτιάδου, Μέλος Δ.Σ. Ο.Λ.Κ.

Διάρκεια της εκδήλωσης: 75 λεπτά

Χορηγός της Εκδήλωσης: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Λίγα λόγια για τον ίδιο

Ο Σταύρος Χριστοδούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963 και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Hotel National (Εκδόσεις Καλέντη, 2016), περιλήφθηκε στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας της Κύπρου, καθώς και στην αντίστοιχη του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα.

Το δεύτερο βιβλίο του, το μυθιστόρημα Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2018), τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUPL) 2020 και με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Κύπρου.

Το τρίτο του μυθιστόρημα, Τρεις σκάλες Ιστορία, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη τον Νοέμβριο του 2020. Διηγήματά του έχουν περιληφθεί σε διάφορες συλλογές.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο Σταύρος Χριστοδούλου εργάζεται ως δημοσιογράφος. Υπήρξε αρχισυντάκτης περιοδικών στο συγκρότημα Φιλελεύθερος της Κύπρου. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Αθήνα ως free lancer και διευθυντής του περιοδικού Time Out Athens.

Το 2006 επέστρεψε στην Κύπρο ως διευθυντής περιοδικών του συγκροτήματος Φιλελεύθερος και εν συνεχεία ανέλαβε τη διεύθυνση της ενημερωτικής ιστοσελίδας Philenews. Υπήρξε διευθυντής σύνταξης των ένθετων ΦιλGood και Φιλελεύθερα, αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης περιοδικών.

Σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Επικοινωνίας, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί και στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής (έκδοση Κύπρου).

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Κοραής – Θέατρο Χώρα, την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, στις 19:15-20:30. Κοραή 1, Πλατεία Αρχιεπισκοπής, Λευκωσία

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση δήλωσης συμμετοχής, στον σύνδεσμο: https://forms.gle/HxDTsCQFXHN5RHK28  

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους/όσες παρακολουθήσουν τουλάχιστον πέντε διαλέξεις της Σειράς.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τα ισχύοντα μέτρα του Υπουργείου Υγείας για την πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Κυκλοφόρησε από τις αθηναϊκές εκδόσεις Τυφλόμυγα η δίγλωσση έκδοση (ελληνικά – ισπανικά) «Inscrito – Επιγεγραμμένος», [45 + 2 αφορισμοί] του Κώστα Ρεούση.

Επιγεγραμμένος ων

Μερικές σκέψεις για τη νέα συλλογή του Κώστα Ρεούση «Inscrito – Επιγεγραμμένος», [45 + 2 αφορισμοί]
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Στο βιβλίο, μεγάλου σχήματος, η συγγραφέας περιγράφει όλα όσα θυμάται ο παππούς από τη ζωή του στην καταπράσινη Κυθρέα, με τον περίφημο Κεφαλόβρυσο

Παραμυθίας αφηγήσεις

Η επίγνωση της καταγωγής και η γνωριμία με τον τόπο είναι ένας τρόπος να μην ξεχάσουμε και να ελπίζουμε
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Ιωάννα Πισσαρίδου και ο συγγραφέας Ανδρέας Χρ. Ανδρέου με θέμα «Το Βερεγγάρια ζωντανεύει μέσα από τη λογοτεχνία»

Λογοτεχνική συνάντηση

Το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέα Γιόλα Δαμιανού-Παπαδοπούλου «Τρεις γενιές σιωπής ΒΕΡΕΓΓΑΡΙΑ»
Kathimerini.com.cy
 |  ΒΙΒΛΙΟ