ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη Read Library η σειρά διηγημάτων με τίτλο «Ημιτελές»

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από τις εκδόσεις Αλμύρα

Γράφει η Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη/lasithiotakisa@sppmedia.com 

«Ξυπνάς κι αγριεύει η πλάσις, σαν από καιρό να τα 'χει βάλει με τα μάτια σου. Η θωριά σου βλέπει τη ζωή να φεύγει, ανήμπορη να τη σφυρίξει να γελάσει. Τότε θολώνει και χώνεται στη μοναξιά της, χαρίζοντας κρυφά νίκες στον θάνατο».

Το «Ημιτελές», είναι μια συλλογή διηγημάτων τσέπης, γραμμένο στην κοινή νέα ελληνική και όχι στην κυπριακή διάλεκτο όπως μας έχει συνηθίσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Αφορά διηγήματα που καταπιάνονται με τον πόλεμο, την κοινωνική παράμετρο της οικονομικής μετανάστευσης και τους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης κοινωνίας. Κοινός παρονομαστής ο έρωτας που μένει ανεκπλήρωτος με ένα ανοικτό χέρι στον αέρα.
Τα διηγήματά του είναι αισθητηριακά, τα χαρακτηρίζει έντονα ο λυρισμός, η αμεσότητα και η παραστατικότητα. Παρόλο που ενίοτε τα διακατέχει ο πόνος διαχέονται από γλυκό ρομαντισμό. Γοργή ροή λόγου που μοσχοβολά γιασεμί κι αύρα θαλασσινή. Ήχοι, φως και σκοτάδι και χαρακτήρες αληθινοί σαν κι αυτούς που κυκλοφορούν γύρω μας, σαν κι εμάς, σαν κι αυτούς που ακούμε καθημερινά.

«Καταραμένε πόλεμε, έτσι καταστρέφεις και βασανίζεις τον έρωτα. Μην κάνετε πολέμους ρε, χωρίζουνε κόσμο. Θα την περιμένω. Λίγο όπως περιμένω τώρα το ανεργιακό. Θα περιμένω μπας και έρθει με την ειρήνη στα χέρια.»

Το ηλεκτρονικό βιβλίο διανέμεται από την εφαρμογή Read Library.
Μπορείτε να το αγοράσετε εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή σε κινητά και tablets,
για τεχνολογία iOS εδώ.
για τεχνολογία Android εδώ.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://www.read-library.com/  για πληροφορίες και περισσότερα βιβλία.

Βιογραφικό του συγγραφέα: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κύπριος νέος 31 ετών. Γεννημένος στο Ξυλοφάγου και από το 2010
πλέον κάτοικος Λευκωσίας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Πολιτικές επιστήμες και Διοίκηση επιχειρήσεων. Εργάζεται στο Ιδιωτικό Σχολείο The Junior School και την συγγραφή.

Μέσα από διάφορα κείμενα και πολιτιστικές παρεμβάσεις προσπαθεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της κουλτούρας του βιβλίου αλλά και της έκφρασης.

Το 2021 έχει εκδόσει 2 βιβλία εκ των οποιών το ένα είναι στην Κυπριακή διάλεκτο με τίτλο «Καρδκιά μου μίλα σιγανά» και καταπιάνεται με κοινωνικά ζητήματα καθώς και με ζητήματα ψυχικής υγείας όπως είναι η κατάθλιψη. Το δεύτερο με τίτλο «Ημιτελές» στην κοινή νέα ελληνική είναι διηγήματα που καταπιάνονται με τον πόλεμο, την κοινωνική παράμετρο της οικονομικής μετανάστευσης και τους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης κοινωνίας. Το βιβλίο «Ημιτελές» μεταφράζεται στην Αγγλική, Ισπανική και Τούρκικη γλώσσα και σύντομα θα παρουσιαστεί στα πλαίσια δικοινοτικής εκδήλωσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βιβλίο  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ