ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη Read Library ψηφιακά το βιβλίο «Βερεγγάρια, το ξενοδοχείο των βασιλιάδων»

Η ιστορία του πιο θαυμαστού ίσως επιτεύγματος του προηγούμενου αιώνα στην Κύπρο από τον Ανδρέα Ανδρέου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έναν αιώνα πριν, ένα παιδί σκαρφαλωμένο στον αγαπημένο του λόφο, παρακολουθούσε τον ήλιο που έδυε πέρα στα βουνά της Πάφου, ζωγραφίζοντας τις ακτές της Αφροδίτης με μαγικά χρώματα και άκουγε το θρόισμα των πεύκων του Τροόδους να του ψιθυρίζει μυστικά μηνύματα πέρα στις πορφυρές κοιλάδες και στις κυανές ακτές της Μόρφου… Το Βερεγγάρια στέκεται από τότε επάνω στον ίδιο ακριβώς λόφο, κτισμένο από το ίδιο εκείνο παιδί…

Σήμερα, ένα αιώνα μετά, ένα ακόμα παιδί που ζει ανάμεσα μας, εντυπωσιασμένο από τη μεγαλοπρέπεια του ξενοδοχείου των βασιλιάδων, αγανακτισμένο από την εγκατάλειψη του και μαγεμένο από τα ίδια εκείνα μυστικά μηνύματα που άκουσε και ο ιδιοκτήτης του Βερεγγάρια, ερεύνησε, κατέγραψε και διέσωσε την ιστορία του.

Η ιστορία του πιο θαυμαστού ίσως επιτεύγματος του προηγούμενου αιώνα στην Κύπρο, αποκαλύπτεται μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου, παρμένη μέσα από κιτρινισμένες σελίδες αρχείων και παλιών εφημερίδων, σπάνιων ντοκουμέντων και δυσεύρετων εγγράφων, καθώς και αναδημοσιεύσεις παλιών άρθρων και ανάλυση δεκάδων επιστολών του Ι. Κόκκαλου.

Μέσα από τις σπάνιες φωτογραφίες εποχής, τις μαρτυρίες από το αυθεντικό βιβλίο επισκεπτών και άλλους επισκέπτες του ξενοδοχείου, όπως επίσης και διαφημίσεις και έγγραφα του, το βιβλίο αυτό συμπληρώνει το παζλ ενός ξεχασμένου μεγαλείου και μιας πτυχής της κυπριακής ιστορίας γεμάτης αίγλη και νοσταλγία και υπόσχεται να συγκινήσει.

Βιογραφικό του συγγραφέα:

Ο Ανδρέας Ανδρέου γεννήθηκε το 1991 στη Λευκωσία. Κατέχει πτυχίο Ανθρωπιστικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (2013) και μάστερ Νομικής από το UCLan Cyprus (2017). Βραβεύτηκε με το ‘2013 Cish Dissertation Prize’ (Center for the Interdisciplinary Studies in the Humanities, Πανεπιστήμιο του Essex) για την πτυχιακή διατριβή του. Έχει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία σε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ο θεατρικός συγγραφέας του έργου «Χωρίς Αναστολές» (Αυτοέκδοση, 2021).

Περισσότερες Πληροφορίες

https://www.read-library.com/

Κατεβάστε την εφαρμογή σε κινητά και tablets, για τεχνολογία iOS:

https://apps.apple.com/us/app/read-library/id763522088

Για τεχνολογία Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spp.read&hl=en

Το βιβλίο διανέμεται ψηφιακά από την εφαρμογή Read Library στην τιμή των 18,99 ευρώ

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση