ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βραβεία Γαστρονόμος: 268 προϊόντα από την κυπριακή γη

Τα τελευταία έξι χρόνια ο «Γαστρονόμος» στην Κύπρο ακολουθεί την ίδια διαδρομή, βραβεύοντας εξαιρετικά προϊόντα.

Newsroom K

Ο «Γαστρονόμος» στην Ελλάδα πριν 12 χρόνια ξεκίνησε τον θεσμό των βραβείων Ποιότητας, σε μια προσπάθεια να αναδείξει περίφημα ελληνικά προϊόντα. Διαλεχτά και ποιοτικά προϊόντα της Ελλάδας, επιλεγμένα ένα προς ένα με πλήρη γνώση, και με τη σιγουριά που εξασφαλίζουν τα ταξίδια, η έρευνα και το σε βάθος ρεπορτάζ της ομάδας του περιοδικού.

Τα τελευταία έξι χρόνια ο «Γαστρονόμος» στην Κύπρο ακολουθεί την ίδια διαδρομή, βραβεύοντας εξαιρετικά προϊόντα. Φτιαγμένα από Κύπριους παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους τροφίμων από όλο το φάσμα του αγροδιατροφικού τομέα. Αγωνιστές της ζωής και της παραγωγής που κέρδισαν τον θαυμασμό και τον σεβασμό μας για τα εκλεκτά προϊόντα που διαθέτουν στην αγορά με σύγχρονη επαγγελματική αντίληψη. Μερικά μάλιστα από τα βραβευμένα παραδοσιακά προϊόντα με την αυθεντική νοστιμιά, τα έχουμε εντοπίσει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Κύπρου.

Τα Βραβεία Ποιότητας κάθε χρόνο έχουν έναν σκοπό: να βρεθούν οι Κύπριοι παραγωγοί που γέννησαν ιδέες και αγωνίστηκαν για να τις υλοποιήσουν. Που κυνήγησαν το όνειρό τους ρισκάροντας, από τον πρωτογενή ως τον τριτογενή τομέα. Που σέβονται τον καταναλωτή και το περιβάλλον και κάθε χρόνο καταφέρνουν να μας εκπλήττουν με εξαιρετικά προϊόντα και με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια.

Στα έξι χρόνια αυτής της διαδρομής ο «Γαστρονόμος» αναδεικνύει κυπριακά προϊόντα τα οποία αξιολογεί εντάσσοντάς τα σε διακριτές κατηγορίες. Εάν συμπεριλάβουμε και τις φετινές βραβεύσεις που θα ανακοινωθούν στις 26 Φεβρουαρίου, ο Γαστρονόμος έχει βραβεύσει συνολικά 61 προϊόντα Κύπριων παραγωγών, ενώ στις τυφλές γευστιγνωσίες όλα αυτά τα χρόνια έχει δοκιμάσει και βαθμολογήσει 268 κυπριακά προϊόντα!

Τα Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου» έχουν φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ στη Μαρίνα Λεμεσού, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στην Πύλη Αμμοχώστου και στο κτήριο του ΘΟΚ.

Περήφανος Χορηγός: ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
Υποστηρικτής Πολιτισμού: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ
Υποστηρικτής Κυπριακών Παραγωγών: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Η φωτογραφία είναι του αναγνώστη της «Κ» και φιλότεχνου Γιώργου Βαρδαλή, μόνιμου κατοίκου Βοστώνης

Ματιές στον κόσμο

Οταν ανακοινώνεται η επαναλειτουργία ενός μουσείου, οι θετικοί συνειρμοί για το παρόν και το μέλλον γεννούν σκέψεις και ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ