ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βραβείο παραγωγής ελαιόλαδου

Στην Atsas Organic Farm για το βιολογικό ελαιόλαδο «7 Ελιές»

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Βίντεο Στέλιος Στεφάνου - Φωτογραφίες Νέαρχος Παναγιώτου

Το αγρόκτημα αποτελεί το όραμα του Γιώργου Δαυίδ και λειτουργεί σε συνέργεια με τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα ενός φυσικού οικοσυστήματος. Ο ελαιώνας καλύπτει 300 δεκάρια στην περιοχή της Ευρύχου δίπλα στην πράσινη γραμμή, με 6.500 ελαιόδεντρα από ποικιλίες Καλαμών, Κορωνέικη και Κυπριακή. Για τη διασφάλιση της ποιότητας, της γεύσης και των θρεπτικών συστατικών του ελαιολάδου εφαρμόζονται καινοτομίες σε όλα τα στάδια της παραγωγής, με συνεχείς ελέγχους στο έδαφος, στα δέντρα, στις εγκαταστάσεις και στο τελικό προϊόν. Σύντομα θα μπουν και συστήματα ψηφιοποίησης για καλύτερη παρακολούθηση των δεδομένων.

Ο καρπός συλλέγεται όταν είναι ακόμα πράσινος και δεν έχει ωριμάσει πλήρως, η συγκομιδή του διαφέρει αναλόγως της ποικιλίας και ελαιοποιείται αυθημερόν στο ελαιοτριβείο του κτήματος. «Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με κλειστό σύστημα αζώτου, για να μειωθεί ο βαθμός οξείδωσης και να διασφαλισθούν τα ποιοτικά και θρεπτικά συστατικά του» σημειώνει η γεωπόνος και υπεύθυνη του κτήματος, Αναστασία Παντελή.

Στην τυφλή γευσιγνωσία του «Γ» η επιτροπή ξεχώρισε το χρυσοπράσινο, αφιλτράριστο βιολογικό ελαιόλαδο «7 Ελιές» για την πικρή, πικάντικη γεύση του, το φρουτώδες άρωμα και την καλή αρμονία που διατηρεί στην όσφρηση. «Είναι πολύ καλό συνοδευτικό για το φαγητό και στις σαλάτες» συμπληρώνει η Αναστασία. Στο κτήμα παράγεται και το βραβευμένο βιολογικό ελαιόλαδο «Atsas» που διαθέτει ισχυρισμό υγείας για τις πολυφαινόλες του, οι οποίες έχουν αντιμικροβιακή και αντικαρκινική δράση και πωλείται ως συμπλήρωμα διατροφής. Η ετήσια παραγωγή φτάνει τις 4.500 λίτρα ελαιολάδου, τα 1.250 αφορούν το «7 Ελιές», ενώ εξάγεται το 80% της συνολικής παραγωγής. Το Atsas Organic Farm εστιάζει στην εξωστρέφεια και στην ποιότητα με καινοτόμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

ATSAS ORGANIC FARM
Περιοχή Ευρύχου, επαρχία Λευκωσίας
Τ/ 22752109, atsas.com.cy

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ
Το βραβευμένο ελαιόλαδο «7 Ελιές» βρίσκουμε σε μεγάλες υπεραγορές, σε εξειδικευμένα delicatessen και καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση