ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοίγει για το κοινό το Μουσείο του Λούβρου

Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του ξανά στις 6 Ιουλίου

Newsroom Κ, Αθήνα

Τέσσερις μήνες μετά και με περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα στο ταμείο του, το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του ξανά στις 6 Ιουλίου.

Το μουσείο θα είναι προσβάσιμο στο 70% της έκτασής του, που ανέρχεται σε 925.000 τ.μ., αλλά η προσέλευση επισκεπτών παραμένει για τη διοίκηση του μουσείου ένα μεγάλο ερώτημα, καθώς τα σύνορα της Γαλλίας παραμένουν κλειστά για ταξιδιώτες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως είπε ο πρόεδρος του μουσείου Ζαν-Λικ Μαρτίνεθ στους New York Times, αναμένεται μια πτώση της τάξεως του 80% στην επισκεψιμότητα αν η Γαλλία δεν επιτρέψει τις διεθνείς πτήσεις. Το γαλλικό κράτος επιχορηγεί το Λούβρο με 94 εκατομμύρια ευρώ και επεξεργάζεται ένα σχέδιο διάσωσης για το μέλλον του μουσείου που πριν από την επιδημία μετρούσε ετησίως περίπου 10 εκατομμύρια επισκέπτες.

Μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης το Λούβρο πέρασαν τρία χρόνια για να επανακάμψει η επισκεψιμότητά του, ενώ χρειάστηκε μόλις έναν χρόνο μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης το 2015. «Αυτή τη φορά δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Το χειρότερο σενάριο είναι ότι θα χρειαστούμε τρία χρόνια για να επιστρέψουμε στα κανονικά επίπεδα επισκεψιμότητας», σημείωσε ο κ. Μαρτίνεθ. Πάντως, όσοι επισκεφθούν το μουσείο θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη Μόνα Λίζα σχεδόν ιδιωτικά, καθώς θα πρέπει να περιμένουν σε αρκετές ουρές και σε απόσταση μέχρι να φτάσουν μόνοι τους μπροστά από τον διάσημο πίνακα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ζωγραφίζω για την UNICEF

Ζωγραφίζω για την UNICEF

Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει να τοποθετηθούν πινακίδες μετά την έξοδο Σταυροβουνίου που θα οδηγούν στο διαμορφωμένο χώρο ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ανέβαλε την επανεκκίνησή του το Μουσείο της Πόλης της Νέας Υόρκης, κατόπιν απόφασης του κυβερνήτη της πολιτείας

Εικαστικά στον κόσμο

Ο δήμος της Νέας Υόρκης πέρασε στην τέταρτη και τελευταία φάση του σχεδίου επιστροφής στους προ καραντίνας ρυθμούς
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ