ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοικτή πρόσκληση για τον Διεθνή Διαγωνισμό Διεθνούς Φωτογραφίας PhOETRY II, 2024

Φετινή κεντρική θεματική του Φεστιβάλ Φεστιβάλ Ποίησης και Συν+Κίνησης τα Παράθυρα,

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο πλαίσιο της 2ης έκδοσης του πολυθεματικού Φεστιβάλ Τεχνών POETRY MOVES INTERNATIONAL FESTIVAL / Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης και Συν+Κίνησης που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2024 σε διαφορετικούς χώρους στη Λευκωσία, διεξάγεται ο διαγωνισμός φωτογραφίας PhOETRY II για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους.

Στον διαγωνισμό φωτογραφίας PhOETRY II η ποίηση και η φωτογραφία συνδιαλέγονται και επικοινωνούν, τέμνονται και συνυπάρχουν.
Διανύοντας το 50ο έτος από την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και βιώνοντας η ανθρωπότητα τις τεράστιες ανθρωπιστικές κρίσεις, τους πολέμους, τη βία, τις διώξεις που οδηγούν σε άνευ προηγουμένου αύξηση του εκτοπισμού, το Φεστιβάλ, επέλεξε στη φετινή του έκδοση παγκόσμια ποίηση με θεματική «ΠΑΡΑΘΥΡΑ», που θα αποτελέσει τον πυρήνα του Φεστιβάλ.
Τα παράθυρα έχουν μακρά ιστορία στην τέχνη και αντιπροσωπεύουν πρωτίστως τον διαχωρισμό μεταξύ ενός εσωτερικού και ενός εξωτερικού χώρου ή βρίσκονται μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης ή μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου. Τα παράθυρα ως μοτίβα και πηγές φωτός, ως ελπίδα, ενατένιση ή μελαγχολία, συμβολίζουν την προστασία, την απομόνωση και το άνοιγμα ταυτόχρονα, είναι το κατώφλι μεταξύ του μέσα και του έξω, μεταξύ δύο κόσμων.

Οι φωτογράφοι, καλούνται να αποστείλουν φωτογραφίες τους εμπνευσμένες από ποίηση των ποιητών/ποιητριών Κωνσταντίνου Καβάφη, Χέρμαν Έσσε, Χίλτε Ντομέν, Αντωνίας Πότσι, Χρίστου Λάσκαρη, Μόνας Σαββίδου Θεοδούλου, Ρωξάνης Νικολάου, Δάφνης Νικήτα, Σταύρου Ξ. Πέτρου κ.ά. με θεματική τα Παράθυρα.

Στον πιο κάτω σύνδεσμο θα βρείτε τα 22 ποιήματα που έχουν επιλεχθεί από το Φεστιβάλ για να χρησιμοποιηθούν για «διάλογο» με την φωτογραφία: https://www.poetry-moves-international-festival.com/phoetry-ii-22-poiimata-poems/ 

Για του κανόνες και όρους του Διαγωνισμού: (ελληνικά/αγγλικά) https://www.poetry-moves-international-festival.com/open-call-phoetry-ii/ 

Τελευταία ημέρα υποβολής φωτογραφιών: Παρασκευή 12 Ιουλίου

Το Poetry Moves International Festival είναι για ένα πολυθεματικό Φεστιβάλ Τεχνών με μια καθαρή δομή, η οποία έχει ως πυρήνα την ποίηση, η οποία βρίσκεται σε διάλογο με τις άλλες τέχνες όπως τη μουσική, το χορό, το τραγούδι, την εικόνα. Η ιδέα αυτή της θεματολογίας της ποίησης στοχεύει σε ένα πρόγραμμα που διασφαλίζει εύρος και ποικιλία πολιτιστικών προγραμμάτων αλλά και δυνατότητες για διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις και τεχνικές.

 

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ