ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντιδράσεις προκάλεσε γκράφιτι στη Μελβούρνη

O καλλιτέχνης Πίτερ Σίτον που υπογράφει ως «CTO» άρχισε να ζωγραφίζει ένα γκράφιτι που απεικονίζει έναν Ρώσο και έναν Ουκρανό στρατιώτη να αγκαλιάζονται

ΑΜΠΕ

Στις 20 Ιουλίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ο καλλιτέχνης Πίτερ Σίτον (Peter Seaton) που υπογράφει ως "CTO" άρχισε να ζωγραφίζει ένα γκράφιτι που απεικονίζει έναν Ρώσο και έναν Ουκρανό στρατιώτη να αγκαλιάζονται. Ο Seaton - ο οποίος διεθέσε τον έργο προς πώληση ως NFT (συλλεκτικό ψηφιακό αρχείο) - είπε ότι αφορά «την ειρήνη και την αγάπη», αλλά η ουκρανική κοινότητα άσκησε έντονη κριτική και επισήμανε ότι εξισώνει θύμα και επιτιθέμενο.

Σε tweet στις 3 Σεπτεμβρίου, ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Αυστραλία, Βασίλ Μιροσνιτσένκο χαρακτήρισε το έργο «απόλυτα προσβλητικό για όλους τους Ουκρανούς» και απαίτησε την άμεση απομάκρυνσή του. Τις επόμενες ημέρες, ο πρέσβης της Ουκρανίας έκανε retweet μια σειρά σχολίων που παραλλήλιζαν το θέμα του γκράφιτι με ένα θύμα του Ολοκαυτώματος που αγκαλιάζει έναν Ναζί. Στις 5 Σεπτεμβρίου, ο καλλιτέχνης κάλυψε το έργο του με χρώμα.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχολίασαν αρνητικά το έργο αποκαλώντας το «εξαιρετικά προσβλητική εικόνα, που δείχνει πλήρη άγνοια της ουκρανικής πραγματικότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση