ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ατομική έκθεση της Ιωάννας Κυθραιώτου στην Alpha C.K. Art Gallery

Η νέα σειρά έργων της με γενικό τίτλο «SUPERBLOOM» αρχίζει την Τρίτη 11 Μαίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση της Ιωάννας Κυθραιώτου με γενικό τίτλο “SUPERBLOOM”. H έκθεση με την νέα σειρά έργων της αρχίζει την Τρίτη 11 Μαίου.

Η νέα σειρά εργων της χχρησιμεύει ως συνέχεια ενός ευρύτερου, συνεχιζόμενου έργου που επικεντρώνεται στην εξερεύνηση της ουσίας και της ποιότητας της μνήμης. Συγκεκριμένα, οι αναμνήσεις που προκαλούνται από τη ζωή που αλλάζει γεγονότα πέρα από τον έλεγχό μας. Αυτά συχνά χαρακτηρίζονται από την ξαφνική και ανεξήγητη φύση τους και τείνουν να σφετερίζουν την άνεση της καθημερινής ζωής και ρουτίνας.

Αυτό το κεφάλαιο της παραπάνω εξερεύνησης βασίζεται σε ένα σπάνιο, βοτανικό γεγονός γνωστό ως "Super Bloom", όπου ένα άγονο περιβάλλον καλύπτεται από κύματα αγριολούλουδων, των οποίων οι σπόροι είχαν παραμείνει αδρανείς κάτω από το ξηρό έδαφος για χρόνια, μέχρι που αφυπνίστηκαν από υπερβολικές και έντονες βροχοπτώσεις. Τα ερημικά τοπία της ερήμου τείνουν να παράγουν λουλούδια που ανθίζουν για λίγο - αλλά σε αφθονία.

Όταν πρόκειται για αναμνήσεις, φαίνεται ότι η κοινή έννοια είναι μόνο εν μέρει αληθής. μπορεί να φαίνονται ξεχασμένα ή κρυμμένα, αλλά ποτέ δεν έχουν φύγει πραγματικά. Όπως και οι αδρανείς σπόροι αγριολούλουδων, όταν οι συνθήκες είναι σωστές, μπορούν και αυτοί να ανθίσουν ξανά.

Λίγα Λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η Ιωάννα Κυθραιώτου γεννήθηκε το 1982 στη Λάρνακα. Σπούδασε τέχνη στο University of Sunderland και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Wolverhampton στην Αγγλία. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Alpha C.K. Art Gallery, η έκθεση ανοίγει για το κοινό την Τρίτη 11 Μαίου και θα διαρκέσει μέχρι της 22 Μαίου. Λευκωσία

Eπικοινωνία: Τηλέφωνο 22751325, info@ackgallery.com

Ο κατάλογoς της έκθεσης είναι αναρτημένος στην ιστοελίδα www.ackgallery.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Δάντης στην Κόλαση, με τη μορφή του Βιργιλίου να αχνοφαίνεται στα αριστερά, όπως τους οραματίστηκε ο Ντομένικο Παλαντίνο

Η «Θεία Κωμωδία» σήμερα

Επτακόσια χρόνια από τον θάνατό του, ο Δάντης τιμάται με μια σύγχρονη εικαστική έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
Kathimerini.gr
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ