ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Below Average»: Η Ατομική έκθεση του Σπύρου Αγγελόπουλου

Η γκαλερί STAND IN LINE ART SPACE παρουσιάζει τα πρόσφατα έργα του Έλληνα καλλιτέχνη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 13 Μαΐου στις 19:00, ατομική έκθεση του ταλαντούχου Έλληνα καλλιτέχνη Σπύρου Αγγελόπουλου με τίτλο «Below Average» στην γκαλερί Stand in Line Art Space. Η έκθεση στην οποία θα παρουσιαστούν πρόσφατα έργα του καλλιτέχνη θα διαρκέσει από 13 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη 

Ο Σπύρος Αγγελόπουλος (γ. 1979) είναι Έλληνας εικαστικός, ηθοποιός και make-up artist. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στην Ακαδημία Τεχνών της Βενετίας και στο Studio4 στο Λος Άντζελες. Στη δουλειά του επηρεάζεται από την παράδοση του ελληνικού θεάτρου σκιών για να δημιουργήσει νέες μαριονέτες που απεικονίζουν χαρακτήρες από το σινεμά, τη λογοτεχνία, την πολιτική, την ιστορία της τέχνης και τον αθλητισμό. Τις μαριονέτες αυτές μετά τις χρησιμοποιεί για τις δικές του αυτοσχέδιες παραστάσεις θεάτρου σκιών στο πλαίσιο του πρότζεκτ του Amusementorium (Διασκεδαστήριον). Έχει συμμετάσχει στην 6η Μπιενάλε της Αθήνας το 2018 και η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στο Art Forum, τον Guardian και αλλού. Ζει και εργάζεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Λος Άντζελες.

Αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης για την έκθεση του:

«Below average ή κάτω από τη βάση:

Κάτω από τη βάση παίρνουν οι μαθητές του τελευταίου θρανίου. Κάτω από τη βάση παίρνουν αυτοί που δεν ξέρουν να παπαγαλίζουν. Δεν το έμαθαν ποτέ! Κάτω από τη βάση παίρνουν οι λαϊκοί καλλιτέχνες και οι γυρολόγοι. Δίνουν τις πρόχειρα στημένες παραστάσεις τους πάντα στο δρόμο, στο πόδι. Κάτω από τη βάση ακόμα, παίρνουν όσοι βανδαλίζουν τα βιβλία τους και όσοι κοιτάνε επίμονα έξω από το παράθυρο. Κάτω από τη βάση παίρνουν οι ερωτευμένοι και όλα τα παιδιά πριν ασπαστούν τη λογική και ξεχάσουν για πάντα τον κόσμο των θαυμάτων. Κάποια παιδιά ξεφεύγουν. Οι ποιητές παίρνουν κάτω από τη βάση (μόνο οι καλοί) και οι γάτες παίρνουν κάτω από τη βάση (μόνο οι μαύρες). Σίγουρα σήμερα κάτω από τη βάση παίρνει όποιος πιστεύει στον Θεό, πράγμα που είναι πολύ σωστό γιατί ο Θεός αγαπάει απύθμενα αυτούς που αποτυγχάνουν. Το έχει αποδείξει άλλωστε… Τους βάζει τον υψηλότερο βαθμό. Κάτω από τη βάση παίρνουν οι καταπιεσμένοι, οι πληγωμένοι, οι ταχυδακτυλουργοί, οι έφηβοι, οι λαϊκοί ήρωες, οι αναχωρητές, όσοι ακόμα χτενίζονται με τσατσάρα, όσοι είναι εκτός μόδας, όσοι κάνουν κόρτε από κοντά και όσοι λένε ιστορίες από καρδιάς. Η έκθεση αυτή είναι ένα εικονογραφημένο ψυχογράφημα ενός ονειροπόλου που μάχεται για όλους τους παραπάνω. Είναι το ταξίδι - ημερολόγιο ενός καραγκιόζη του τελευταίου θρανίου. «Και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι»!

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: STAND IN LINE ART SPACE, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή, 13 Μαΐου στις 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιουνίου 2022. 26Α Μετοχίου, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99 412 000 www.standinlineartspace.comstandinlineartspace@gmail.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση