ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαδικτυακή έκθεση σύγχρονης τέχνης:«Together/Apart: Going New Places»

Με έργα, τα οποία ανταποκρίνονται στην παρούσα κρίση της πανδημίας του κορονοϊού

Newsroom K

Οι παρούσες συνθήκες καραντίνας και κοινωνικής απόστασης έχουν δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε, περιορισμένοι στα φυσικά όρια του προσωπικού μας χώρου. Η σκηνογράφος Μαρίνα Χατζηλούκα και το Πολιτιστικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο προσκαλούν τους Κύπριους καλλιτέχνες Χουν Αδάμογλου, Μιχάλη Χαραλάμπους, Δήμητρα Καλλίτση, Παναγιώτη Μηνά, Αλέξανδρο Πισσούριο, Μάλα Σιαμπτάνη και Νάταλι Γιαξή, να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση “Together/Apart: Going New Places”, με έργα, τα οποία ανταποκρίνονται στην παρούσα κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η έκθεση διερευνά καταστάσεις όπως «σύμπνοια», «αποξένωση», «απόσταση», «δημόσιος και ιδιωτικός χώρος», καθώς και καινούργιες ερμηνείες που πιθανόν έχουν ενδυθεί αυτές οι έννοιες την τελευταία περίοδο. Οι επτά καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν, χρησιμοποιώντας ποικιλία σύγχρονων εικαστικών μέσων και αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας.

H διαδικτυακή έκθεση θα είναι διαθέσιμη μεταξύ 8 Μαΐου - 30 Ιουνίου, 2020, στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: www.culturalchc.co.uk/togetherapart.

Την έκθεση συμπληρώνουν δύο παράλληλες δράσεις: μια διαδικτυακή συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για το πάντα επίκαιρο ζήτημα της κινητικότητας των τεχνών, και μια διαδικτυακή συζήτηση ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες από τον χώρο των τεχνών για τις παρούσες δραστικές αλλαγές στον δημόσιο χώρο και τις επιπτώσεις της κοινωνικής απόστασης στη δημόσια τέχνη. Περισσότερες πληροφορίες για το πότε και πώς μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις παράλληλες δράσεις θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της έκθεσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Επιμελήτρια: Μαρίνα Χατζηλούκα
Συντονιστής: Μάριος Ψαράς

Η διαδικτυακή έκθεση διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιχορηγείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες – ΥΠΠΑΝ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση