ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Έκθεση γλυπτικής του καταξιωμένου Κύπριου γλύπτη Λεωνίδα Σπανού

Η γκαλερί Γκλόρια θα παρουσιάσει την έκθεση

Newsroom K

H Γκαλερί Γκλόρια παρουσιάζει ακόμα μια συγκλονιστική έκθεση γλυπτικής του καταξιωμένου Κύπριου γλύπτη Λεωνίδα Σπανού. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 στις 7.30 μ.μ.


Ο Λεωνίδας Σπανός γεννήθηκε στο κατεχόμενο σήμερα χωριό Άγιος Βασίλειος το 1955. Με κρατική υποτροφία φοίτησε για επτά χρόνια στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Πράγας, όπου μαθήτευσε κοντά στον καθηγητή Axmann. Ύστερα από την ολοκλήρωση των σπουδών του κι αφού του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ακαδημαϊκού γλύπτη, επέστρεψε στην Κύπρο κι εγκαταστάθηκε στο Δάλι (1983), όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα.

Η πιο πρόσφατη έκθεση του Λεωνίδα Σπανού έγινε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ στη Θεσσαλονίκη το 2016.


Παράλληλα με τη γλυπτική ο Λεωνίδας Σπανός ασχολείται με την κατασκευή παραδοσιακών λαϊκών οργάνων, στην οποία είχε αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια. Αλλά μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει στο προσκήνιο για να μας παρουσιάσει την τελευταία του δουλειά σε ατομική έκθεση. Αυτή είναι η 10η ατομική του έκθεση στην Γκαλερί Γκλόρια, ενώ έργα του έχουν εκτεθεί και σε εκθέσεις στο εξωτερικό. Η πιο πρόσφατη έκθεση έγινε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ στη Θεσσαλονίκη το 2016.

 

Πληροφορίες

Πότε/Πού: Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 στις 19:30. Από 26 Νοεμβρίου μέχρι 14 Δεκεμβρίου 2019, Δευτέρα - Παρασκευή 10:30-12:45  & 17:00-20:00 και Σάββατο 10:30-12:45, Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22 762605, https://gloriagallery.net/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στην πρόωρα χαμένη σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη ήταν αφιερωμένη η ημερίδα-έκθεση «Σύγχρονοι Μινωίτες: Ο κρητικός πολιτισμός, πηγή έμπνευσης», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του Λονδίνου.

Η Σοφία από την Κρήτη

Ένα πολυπληθές ακροατήριο ανακάλυψε πώς ο Μινωικός πολιτισμός, εξακολουθεί να εμπνέει τον σύγχρονο κόσμο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Μέσα στο Virginia Museum of Fine Arts υπάρχει ένα λειτουργικό δωμάτιο, που περιμένει τον βραδινό του φιλοξενούμενο.

Με ξενοδόχο τον Χόπερ

Η ιδέα του Virginia Museum Of Fine Arts να προσφέρει σε όποιον επιθυμεί μια τρισδιάστατη εμπειρία του καλλιτεχνικού έργου ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X