ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκθεση της Μαρίας Κοφτερού «landscapes I / in vitro»

Έργα από μελάνι σε χαρτί, μια διερεύνηση του τοπίου ως ένα ήσυχο χώρο στην Isnotgallery

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έργα από μελάνι σε χαρτί συνθέτουν την έκθεση «landscapes I / in vitro», της Μαρίας Κοφτερού, που θα παρουσιαστεί στην Isnotgallery ξεκινώντας από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Η σειρά που παρουσιάζεται στην γκαλερί αποτελεί μια διερεύνηση του τοπίου ως ένα ήσυχο χώρο, από τον οποίο απουσιάζει η αφήγηση σε σχέση με φυσικά τοπία της Κύπρου και σχεδίων με προσοχή στις χαοτικές ποιότητες και την αλληλεπίδραση ειδών και φαινομένων τα οποία συνιστούν ένα ενοποιημένο όλο με λεπτές μπλε γραμμές από μελάνι οι οποίες σβήνουν πάνω στο λευκό του χαρτιού. Τα έργα ολοκληρώνονται μόνο όταν σφραγίζονται μέσα σε γυάλινες θήκες κατασκευασμένες με προσαρμογή τεχνικής βιτρώ μικρής κλίμακας, η οποία αναπτύχθηκε από τον Louis Comfort Tiffany, για τη διατήρησή τους.

 

Σύμφωνα με το λεξικό, in vitro είναι διαδικασία που λαμβάνει χώρα σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα ή πιάτο καλλιέργειας, σε αντίθεση με in vivo, που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα σε ζωντανούς οργανισμούς. O όρος φύση τυπικά χρησιμοποιείται για να εκφράσει τα φυσικά φαινόμενα, τα οποία θα συνεχίσουν να υπάρχουν ανεξαρτήτως της παρουσίας του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη. Όταν όμως αναφερόμαστε σε ένα τοπίο, εννοούμε τον τρόπο με τον οποίο το αντιλαμβανόμαστε.

Όπως αναφέρει ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Georg Simmel, αναφερόμαστε σε ένα «είδος ενότητας» το οποίο προκύπτει από μια ποικιλία φυσικών φαινομένων απλωμένων στο έδαφος. Τα συνεκτικά στοιχεία τα οποία χρωματίζουν την αντίληψη του θεατή αποτελούν τον «ψυχικό τόνο» [Stimmung] του τοπίου.

 

 Πότε/πού: Από Παρασκευή 25 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου. IsnotGallert, Οδυσσέως 11, Παλιά Πόλη, Λευκωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ