ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκθεση ζωγραφικής Χρίστου Αβραάμ «The Violence of Time»

Μέσα από την πλούσια ταπισερί της τέχνης του ο ζωγράφος εξερευνά ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και επιρροών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η γκαλερί Marginalia παρουσιάζει από την Παρασκευή 15 Μαρτίου στον χώρο της την έκθεση ζωγραφικής του Χρίστου Αβραάμ με τίτλο «The Violence of Time». Η καλλιτεχνική πρακτική του Χρίστου Αβραάμ είναι μια αντανάκλαση της προθυμίας του να εισδύσει στα βάθη της ανθρώπινης εμπειρίας, χωρίς να φοβάται να αντιμετωπίσει και να εξερευνήσει τις πιο σκοτεινές πτυχές της ύπαρξης. Μέσω της έμπειρης και επιτήδειας χρήσης τόσο του σχεδίου όσο και της, ζωγραφικής, της φωτογραφίας, των κόμικς και του κινηματογράφου, υφαίνει μια περίπλοκη ταπετσαρία δημιουργικότητας που αποτυπώνει την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου συναισθήματος και σκέψης.

Το έργο του Αβραάμ είναι εμποτισμένο με μια βαθιά αίσθηση αυτοεξευτελισμού, στρέφοντας την κριτική του ματιά τόσο προς τον εαυτό του όσο και στον κόσμο γύρω του, χρησιμοποιώντας συχνά το χιούμορ ως εργαλείο για να περιηγηθεί στα πιο σοβαρά και ερεβώδη θέματα που θίγει. Αγκαλιάζοντας τον αυτοεξευτελισμό, ο Χρίστος Αβραάμ καλεί τους θεατές να αναλογιστούν τις δικές τους ευπάθειες, ανασφάλειες και ατέλειες, καλλιεργώντας μια αίσθηση ανθρωπιάς και κατανόησης.

Μέσα από την πλούσια ταπισερί της τέχνης του, ο Χρίστος Αβραάμ εξερευνά ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και επιρροών, συνδυάζοντας στοιχεία του παρόντος σαν ένα καθημερινό ντοκιμαντέρ για να δημιουργήσει ένα πολύπλευρο έργο που αμφισβητεί τα παραδοσιακά όρια και προσδοκίες. Η προθυμία του να συγχωνεύσει διαφορετικά μέσα και τεχνικές αφήγησης έχει ως αποτέλεσμα μια πολυεπίπεδη και καθηλωτική καλλιτεχνική εμπειρία που καλεί τους θεατές να αναρωτηθούν, να συλλογιστούν και να εμπλακούν με τον κόσμο που δημιουργεί με νέους και απροσδόκητους τρόπους.

Μέσα από την καθημερινή του εξάσκηση και την αφοσίωσή του στην τέχνη, ο Χρίστος Αβραάμ δημιουργεί έναν χώρο όπου το αστείο και το μελαγχολικό, το τερατώδες και το εξωφρενικό, συγκλίνουν για να σχηματίσουν μια λεπτή και στοχαστική εξερεύνηση της ζωής, του θανάτου και όλων των ενδιάμεσων. Το έργο του χρησιμεύει ως καθρέφτης στην ανθρώπινη εμπειρία, αντανακλώντας την πολυπλοκότητα, τις αντιφάσεις και την ομορφιά που καθορίζουν την κοινή μας ύπαρξη.

 

 Πληροφορίες

Πότε/πού: Εγκαίνια Παρασκευή 15 Μαρτίου, ώρα 7:00 μ.μ. Διάρκεια έκθεσης ώς 6 Απριλίου.

Γκαλερί Marginalia, Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 15Δ, Ε, Στρόβολος.

Επικοινωνία: marginalia.gallery@gmail.com, τηλέφωνο 99657080

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ