ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η γκαλερί Eins παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Theo-Mass Lexilectous, «The Ice Age»

Πρόκειται για την αποστασιοποιημένη και πολύπλοκη σχέση μας με το περιβάλλον

Newsroom K

Η γκαλερί eins παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Theo-Mass Lexilectous με τίτλο The Ice Age. Η συγκεκριμένη σειρά έργων αποτελεί το επιστέγασμα τριών χρόνων έρευνας του καλλιτέχνη γύρω από την αποστασιοποιημένη και πολύπλοκη σχέση μας με το περιβάλλον και τη φύση αλλά και με το εφήμερο, θέτοντας ερωτήματα που αφορούν τις διαδικασίες κατασκευής του ψηφιακού και του υλικού, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε την εξελισσόμενή μας σχέση με την ύλη.

Η δουλειά του Theo-Mass διερευνά τα όρια ανάμεσα στο ψηφιακό και το υπαρκτό, τη σχέση του ανθρώπου με τη μηχανή και την ιδιαίτερη αισθητική του, η οποία επικεντρώνεται και πειραματίζεται με την αισθητηριακή εμπειρία του φωτός, του χώρου και της φόρμας. Δουλεύει με διαφορετικά μέσα, όπως τη γλυπτική, την εγκατάσταση, τη φωτογραφία και την ταινία, διασχίζοντας τα όρια μεταξύ τους. Εξερευνώντας την διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση της υλικότητας και την έννοια της ουσίας σε μια μεταψηφιακή περίοδο, η δουλειά αυτή καταπιάνεται με τα συγκεκριμένα ζητήματα. Ωστόσο, σε αντίθεση με προηγούμενη δουλειά του καλλιτέχνη, αυτή εδώ απομακρύνεται από την τεχνολογία και την μηχανή.

Το The Ice Age παρουσιάζει τρία καινούργια παραστατικά και υβριδικά γλυπτά τα οποία εξελίσσονται και αλλάζουν συνεχώς. Είναι μια προσέγγιση που παράγει ένα δίκτυο δυναμικών και απρόβλεπτων συνθηκών διαβίωσης, οι οποίες εκτυλίσσονται σε πραγματικό χρόνο.

Η εγκατάσταση "THE ICE AGE" του Theo-Mass συνδυάζει όχι μόνο φυσικά, υλικά και φανταστικά στοιχεία, αλλά παράγει, επίσης, μια εμβυθιστική και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση, στην οποία το αντικείμενο βρίσκεται σε διαρκή προσπάθεια προσαρμογής. Πρόκειται για ένα κατασκευασμένο περιβάλλον του οποίου η επιβίωση είναι προκαθορισμένη.

 

Πληροφορίες 


Πότε / Πού: Η έκθεση θα είναι από 8 – 18 Νοεμβριου 2019. Τετάρτη με Παρασκευή 16:00 – 20:00 και Σάββατο 11:00 – 16:00.

Στη γκαλερί Eins στη Λεμεσό Θέμιδος 28, Λεμεσός


Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99 522977 , https://www.facebook.com/einsgallery/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ζωγραφίζω για την UNICEF

Ζωγραφίζω για την UNICEF

Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει να τοποθετηθούν πινακίδες μετά την έξοδο Σταυροβουνίου που θα οδηγούν στο διαμορφωμένο χώρο ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ανέβαλε την επανεκκίνησή του το Μουσείο της Πόλης της Νέας Υόρκης, κατόπιν απόφασης του κυβερνήτη της πολιτείας

Εικαστικά στον κόσμο

Ο δήμος της Νέας Υόρκης πέρασε στην τέταρτη και τελευταία φάση του σχεδίου επιστροφής στους προ καραντίνας ρυθμούς
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X