ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Γκαλερί Ουφίτσι, στην Ιταλία είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το 2021

Το πολιτιστικό ίδρυμα φημίζεται για τα αναγεννησιακά αριστουργήματα

ΑΜΠΕ

Η Γκαλερί Ουφίτσι (Galleria degli Uffizi) στη Φλωρεντία έγινε για πρώτη φορά ο χώρος πολιτισμού στην Ιταλία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μετά από χρόνια καινοτομιών υπό τον γεννημένο στη Γερμανία διευθυντή Άικε Σμιτ κατά τη διάρκεια των οποίων επεκτάθηκε ακόμη και στη σύγχρονη τέχνη.

Το πολιτιστικό ίδρυμα που φημίζεται για τα αναγεννησιακά αριστουργήματα ξεπέρασε το Κολοσσαίο της Ρώμης, τα ερείπια της Πομπηίας, τα Μουσεία του Βατικανού και άλλες γνωστές τοποθεσίες όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών. Συγκεκριμένα προσέλκυσε 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες πέρυσι, σύμφωνα με το Il Giornale dell'Arte. Το Κολοσσαίο ήταν δεύτερο με περίπου 90.000 λιγότερους επισκέπτες.

Υπό τη διεύθυνση του Σμιτ, η Γκαλερί Ουφίτσι άλλαξε τον τρόπο πώλησης και προγραμματισμού των εισιτηρίων εισόδου, πρόσθεσε περισσότερα μοντέρνα έργα στη συλλογή του, παρουσίασε αφιερώματα σε διάσημες γυναίκες δημιουργούς, διοργάνωσε εκθέσεις με έργα από τη μόνιμη συλλογή του σε περιφερειακά Μουσεία της Τοσκάνης, ενίσχυσε την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άνοιξε προηγουμένως κλειστά τμήματα του εκτεταμένου κτιριακού συμπλέγματός του και προσέγγισε σύγχρονα κοινωνικά θέματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ